GOJKOVIĆEVA SVEČANO PRESEKLA VRPCU Otvoren nacionalni Paviljon Srbije u okviru Kineskog međunarodnog sajma investicija i trgovine (CIFIT) u Sjamenu

12:06

08.09.2023

Podeli vest:

Inszagram/ Zoran Petrovic

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, danas je svečanim presecanjem vrpce otvorila nacionalni Paviljon Srbije u okviru Kineskog međunarodnog sajma investicija i trgovine (CIFIT) u Sjamenu.

Gojković je tom prilikom poručila da Paviljon Srbije, kroz četiri projekta koje je Srbija odabrala da pokaže, predstavlja izlog u najbolje prilike za investicije u naše najdinamičnije razvojne komponente.

„Na razvojnom putu, na kome je Narodna Republika Kina lider mnogih globalnih procesa, kao što su Pojas i put, Put svile i mnogi drugi, nalazi se i Republika Srbija koja se među prvim zemljama priključila ovim inicijativama. Mi odlučno i snažno razvijamo najvažnije i najsavremenije segmente privrede, ekonomije i društva. Zato je Sajam u Sjamenu danas možda najvažnija tačka na celom svetu za one koji teže napretku i dobrobiti celog čovečanstva kroz investiranje u bolju budućnost“, rekla je Gojković na otvaranju Paviljona.

Potrepredsednica Vlade Srbije je navela da je istovremeno ovaj Paviljon i prozor kroz koji se može videti budućnost Srbije kao zemlje koja je već danas potpuno posvećena saradnji, razvoju i održivom napretku.

Gojković je rekla da četiri „stuba“ koja su prikazana u našem Paviljonu: Mapa investitora, BIO4 Kampus, Inovacioni distrikt u Kragujevcu i Ekspo 2027 (Expo 2027) Beograd, ujedinjuju strateški razvoj i ulaganja u infrastrukturu, visoke tehnologije i ono što je najvažnije, u kreativnost, originalnost i edukaciju – u ljude. Oni su, kako je dodala, istovremeno najjači pokretač svih procesa i razlog zašto posvećeno radimo na ovim projektima, kako bismo obezbedili dobrobit za sve. Takođe je pozvala učesnike i prisutne da obiđu Paviljon Srbije i upoznaju se sa ovim projektima.

„Neka vrpca koju presecamo ne bude prepreka, već nit koja će nas u tim projektima povezati“, poručila je potpredsednica Vlade otvarajući Paviljon Srbije u NR Kini.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.