KORISNICI HVALE NARODNU KUHINJU U PANČEVU: Hrana je dobra, sve je uredno i čisto, a nas poštuju!

13:45

18.09.2023

Podeli vest:

Printscren/RTV

PANČEVO – Narodna kuhinja u Pančevu, od nedavno je programska aktivnost Crvenog krsta Pančevo. Novina je i to da osim u samom gradu , od 1. septembra, korisnici i u naseljenim mestima dobijaju kuvane obroke, za razliku od prethodnog perioda kada su ostvarivali pravo na pakete sa namirnicama, na mesečnom nivou. 

Kuvani obroci za socijalno ugrožene sada stižu i do pančevačkih sela. Distribuiraju se na punktovima pri mesnim zajednicama dok u samom gradu, kao i do sada, u Klubovima za stara lica. Dnevno se sada podeli oko 1000 obroka, 600 u naseljenim mestima i oko 400 u Pančevu.

Obroci se pripremaju i distribuiraju svakoga dana za šest dana u nedelji.

„Kuvani topli obrok ne može ništa da zameni, pre svega to našim sugrađanima, kojima je ovo jedini obrok u toku dana, znači sigurnost da će svakoga dana u isto vreme i na isti način dobiti topli obrok. Naš cilj je da dođemo i do onih korisnika koji nisu bili u mogućnosti da dođu do kuvanih obroka iz različitih razloga, pomoći odmah i u trenutku kada se neko pojavi i kada kaže da ima tu vrstu problema. Tu je uloga Crvenog krsta da može da odreaguje i trenutno pomogne jer nekada je ta mala ali trenutna pomoć najdragocenija“, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo

Narodna kuhinja u Pančevu postoji tri decenije i predstavlja važan vid pomoći najugroženijim sugrađanima. U pančevačkom Crvenom krstu se nadaju da će uz pomoć privrede , donacija uspeti i da obogate obroke.

Jedan od korisnika narodne kuhinje kaže da već tri godine ovde redovno dolazi.

„Ovde već tri godine dolazim i dobijam hranu. Nemam nikakva primanja, ni penziju ni socijalnu pomoć. Bolestan sam, a hrana koju nam daju može da se jede, uredna je i čista, a ljudi koji ovde rada poštuju nas“.

Drugi korisnik kaže da mu mnogo znači ova kuhinja.

„Penzija mi je mala, svega 25.000 dinara“.

Inače, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredeljuje sredstva za obezbeđivanja 10 osnovnih artikala hrane prema utvrđenom normativu za devetmeseci po korisniku, Grad Pančevo je obezbedio nedostajuća sredstvaza potrebe pripreme i distribucije kuvanih obroka za svih 12 meseci . Za tu namenu, u naredne tri godine, opredeljeno je, nešto više od 141 milion dinara.

(Pančevac/RTV)

BLAGI PORAST OBOLELIH OD KOVIDA I U PANČEVU: Kovid se vratio, ali ne u onoj meri u kojoj smo ranije imali

BARUTANA PREPLAVLJENA SMEHOM I RADOŠĆU DECE Održana 5. humanitarna Biciklijada u Pančevu! Kotor i Budva podržali pančevačku akciju! FOTO

JKP HIGIJENA PANČEVO OBJAVILA Ovo je raspored jesenje akcije sakupljanja i odnošenja kabastog otpada! POgledajte kada se odvozi iz vaše ulica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.