SA PENZIONERSKOM KARTICOM U POZORIŠTA I MUZEJE: Evo gde će još najstariji sugrađani imati popuste

11:15

20.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

Besplatna Penzionerska kartica omogućiće najstarijim sugrađanima da dobiju popuste u još 16 kompanija, ali osim same kupovine, moći će i da ostvare neke želje, kao što su odlasci u pozorište ili muzej, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je jutros nakon obilaska jednog marketa kako bi obavio kupovinu novih 16 proizvoda sa oznakom „Bolja cena“, utvrdio kolika je ušteda i da se proizvodi nalaze na policama sa jasno istaknutom akcijom, rekao da je za najstarije sugrađane osim ovakvih akcija obezbeđena i penzionerska kartica kojom mogu da ostvare brojne druge popuste.

– Juče sam prisustvovao potpisivanju 16 novih sporazuma kompanija koje se pridružuju toj velikoj porodici kompanija koje podržavaju penzionersku karticu, Videli ste – od Puteva Srbije koji nude tri odsto umanjenje iznosa putarine, od Amana koji nudi i do 10 odsto sniženja na njihov asortiman, do Naftne industrije Srbije koja nudi između jedan i tri dinara popusta po litru goriva za naše penzionere – rekao je ministar.

Mali je istakao da penzionerska kartica predstavlja konkretnu korist za najstarije sugrađane i pozvao sve koji do sada to nisu učinili da se prijave u filijalama Pošte Srbije, Poštanske štedionice i filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

– Ovo je još jedan način na koji pomažemo najstarijim sugrađanima. Od prvog oktobra penzije nam rastu još 5,5 odsto, a od prvog januara 14,8 odsto dodatno. Za samo četiri meseca od danas prosečna penzija u Srbiji biće 390 evra, pre samo 10 godina bila je 204 evra – rekao je Mali.

On je podsetio i na jednokratnu pomoć od 20.000 dinara koja očekuje penzionere do kraja godine.

– Osim ove pomoći, i povećanja penzija, sa penzionerskim karticama moći će da uštede i ostvare neke želje – kao što je da odu u pozorište ili muzej, besplatno s obzirom da se, kao što znate, skupljaju bodovi koji mogu da se tako iskoriste – naglasio je ministar.
(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.