FESTIVAL JABUKE 24. SEPTEMBRA U CREPAJI: Bogat kulturno-umetnički program i zanimljiva takmičenja u okviru manifestacije

14:31

20.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

Udruženje žena „Vidovdan“ iz Crepaje, po 8. put, organizuje Festival jabuke. Prema rečima Jovanke Jovanov, članice Udruženja, ova manifestacija će biti održana u nedelju, 24. septembra.

– Na manifestaciji će učestvovati sva udruženja žena opštine Kovačica, kao i udruženja žena iz Kačareva, Pančeva, Glogonja, Opova, Sakula, Farkaždina, Tomaševca i Zrenjanina. Kao i svake godine, manifestaciju podržava Skupština opštine Kovačica, Turistička organizacija opštine Kovačica, Mesna zajednica Crepaja, Komunalno preduzeće „Rad“, ali i veliki broj privatnih firmi, kako iz Crepaje, tako i iz Pančeva, Sakula i drugih mesta – navodi Jovanka Jovanov.

U okviru manifestacije biće upriličen i bogat kulturno–umetnički program.

– Otvaranje je zakazano za 10 sati. U kulturno–umetničkom delu programa učestvovaće deca nižih razreda osnovne škole, a neki od njih će napisati i pesme ili kratke sastave o jabuci. Nastupiće i folklorna grupa KUD-a „Sveti Sava“ iz Crepaje, kao i tamburaški orkestar KUD-a „Sveti Sava“. Članovi neformalne organizacije „Banatska petica“ će čitati poeziju i prozu, a biće pozvan i specijalan gost, Duško Genc, koji piše prozu – kaže Jasmina Isajlov iz Udruženja žena „Vidovdan“.

printscreen/FB

Članice pomenutog udruženja očekuju da će ovogodišnja manifestacija biti masovnija od prošlogodišnjih.

Udruženja žena će imati prilike i da se takmiče u više kategorija: najlepši štand, ljuštenje jabuke, najlepša poslastica, odnosno kolač od jabuke, a od ove godine tu je i takmičenje u ručnom mešenju, razvijanju i sečenju dugih crepajskih rezanaca.

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA NAIVE U KAČAREVU: Dela Jana Žolnaja i Juraja Lavroša pred kačarevačkom publikom

(Pančevac/RTV OK)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.