OBELEŽENA KRSNA SLAVA UDRUŽENJA VETERANI 72. SPECIJALNE Stupar: Čuvajmo borca, jer bez borca nema vojske, a bez vojske nema države! FOTO

12:59

27.09.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Udruženje „Veterani 72. specijalne“ obeležilo je krsnu slavu Krstovdan u prostorijama Udruženja u Domu Vojske Srbije u Pančevu.

U svečanoj atmosferi pripadnici udruženja su presekli slavski kolač a nakon toga uz drage goste, održana je prigodna slavska svečanosti.

Milan Šupica

Predsednik udruženja 72. specijalne Srđan Hadžić zahvalio se na prisustvu i pozdravio je predstavnike Vlade Srbije, Ministarstva odbrane, Grada Pančeva i predstavnike bratskih udruženja, a posebno veterane.

Milan Šupica

Kum slave je general i osnivač Udruženja ,,72. specijalne“ Milorad Stupar, koji se obratio prisutnima emotivnim rečima povodom stradanja Srba na Kosovu i Metohiji.

– Dragi moji borci, žao mi je što pored sve prolivene krvi naših drugova, naših saboraca, danas ne možemo kazati da smo ostvarili ono za šta smo polazili iz kasarne 5000. Mi smo uvek polazili da bismo branili srpsku čeljad, jer jedini narod na svetu koji ne može da živi zajedno u slobodi je srpski narod, a najvši smo gubitnici. Ovde, na našoj slavi, mi veterani 72. brigade, slaveći ovu slavu u tuzi za našim narodom na prostoru Kosova i Metohije želimo da poručimo da je dobrovoljaca, vetera 72. bilo, ima ih i biće! Nema nam da žalimo, nema da saginjemo glavu, već kao i ovi hrišćani, koje slavimo, pre 6, 7 vekova, dignimo glave gore, pokažimo da nas ima, negujmo naše hrišćanstvo, čuvajmo našu crkvu i čuvajmo ono što je najsvetije u našem narodu, čuvajmo borca! Jer bez borca nema vojske, bez vojske nema države! takva nam je sudbina i mi ovaj krst moramo nositi. Neka vam je srećana slava, zaključio je Stupar.

Milan Šupica

Udruženje „Veterani 72. specijalne“ pomaže porodicama ranjenih i nastradalih pripadnika i realizuju brojne projekte značajne za istoriju te brigade. Takođe, sarađuju sa matičnom bazom 72. brigada za specijalne operacije.

Milan Šupica

 

(Pančevac)

24 GODINE OD BITKE NA KOŠARAMA: General Stupar i pukovnik Šljivančanin u Pančevu 9. aprila na tribini BRANILI SMO SRBIJU

DAN ŽALOSTI U SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ Banjska i dalje pod blokadom, ulazak je dozvoljen samo meštanima!

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.