72 DANA OBUKE U 72. SPECIJALNOJ BRIGADI ZA SPECIJALNE OPERACIJE Generalštab Vojske Srbije raspisao konkurs za sve zainteresovane građane, ovo su uslovi!

08:46

28.09.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Generalštab Vojske Srbije raspisao je javni konkurs za prijem lica iz građanstva u svojstvu profesionalnih vojnika na određeno vreme, radi popune upražnjenih formacijskih mesta. Kandidati moraju biti punoletni državljani Srbije koji nisu osuđivani, nisu stariji od trideset godina i umeju da plivaju.

Građani koji žele da ispune postanu deo nasih oruzanih snaga to mogu ostvariti prijavom na još jedan konkurs Vojske Srbije, u kome se zainteresovana lica pozivaju da stupe u službu profesionalnih vojnika na određeno vreme u 72. Brigadi za specijalne operacije. Naša ekipa posetila je kasarnu „Rastko Nemanjić“ u Pančevu i razgovarala sa pripadnicima 72. brigade koji su uspeli da prođu sve faze izbornog postupka na prethodnom konkursu. Oni ističu da im je čast da služe našoj državi.

– Ja sam jedan od novih pridošlica, pripadnika koji su počeli da rade ovde od avgusta. Nakon završetka selektivne obuke došli smo ovde da naučimo sve što naši instruktori i starešine žele da nam prenesu, da povećamo svoje ratničke sposobnosti i svoje fizičke sposobnosti dovedemo na još veći nivo.

– Ovde smo oko dva meseca, odlučila sam da se prijavim jer je to ispunjenje mojih snova, želim da služim ovoj državi. Volim izazove, adrenalin me pokreće, i naravno, najveći izazov je da se borim za ovu državu. Neko mora da bude u stroju, na prvoj liniji vatre, i da brani ovu zemlju, narod, kaže pripadnica 72. Brigade za specijalne operacije.

Kandidati koji ulaze u izborni postupak moraju da ispunjavaju određene uslove: da su državljani Srbije, da imaju između osamnaest i trideset godina, da nisu krivično osuđivani, kao i da su plivači. Nakon toga, biće podvrgnuti psihološkoj i zdravstvenoj proceni i proveri fizičkih sposobnosti, kao i posebnoj selektivnoj obuci. Ova obuka traje simbolična 72 dana i uključuje veliki broj napornih fizičkih vežbi.

Za početak smo počeli sa alpinistikom, eksplozivi, dosta gađanja, borenje, marševi, veslanje, preživljavanje u letnjim uslovima ishrana u letnjim uslovima još dosta do kraja…

Pripadnici 72. brigade pozivaju sve zainteresovane mladiće i devojke iz Srbije da, ukoliko žele da donesu čast svojoj porodici i brane svoju otadžbinu, dođu da stoje sa njima rame uz rame u stroju. Konkurs traje do kraja septembra, a sve informacije o potrebnoj dokumentaciji dostupne su na sajtu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

OBELEŽENA KRSNA SLAVA UDRUŽENJA VETERANI 72. SPECIJALNE Stupar: Čuvajmo borca, jer bez borca nema vojske, a bez vojske nema države! FOTO

VOJSKA SRBIJE Intenzivna obuka 72. brigade za specijalne operacije u Pančevu FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.