OSTRVO LJUBAVI: Matine strip-žurka 14. oktobra u Pančevu

18:39

08.10.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/KomunikArt

Matine strip-žurka „Ostrvo ljubavi“, biće održana u subotu, 14. oktobra od 14 do 19 sati u Galeriji Bate Mihailovića (Žarka Zrenjanina 1) u Pančevu, a organizuje se u okviru Nova Festivala 2023.

Program će početi otvaranjem internacionalne izložbe stripa i ilustracije „Ostrvo ljubavi“, u okviru koje će svoje radove izložiti više od 50 strip autora i ilustratora iz čitavog sveta, po pozivu festivalskih selektora Jane Adamović (Yana) i Saše Rakezića (Aleksandar Zograf).

Publika će biti u prilici da pogleda i radove strip autora nastale u okviru izložbi „Kod kuće“, strip kolektiva Stripotetke, „Rani austrijski strip i ilustracija“ autora Nicolasa Dostala i Ivana Petrovića (AT), nastale u partnerstvu sa Austrijskim kulturnim forumom Beograd, kao i radove nastale u okviru projekta „Present Past“ Goethe-Institut Belgrad.

printscreen/FB/KomunikArt

Prvi put u Pančevu biće organizovan mini-sajam strip izdavača, u okviru kojeg će svoja strip izdanja predstaviti izdavačke kuće Komiko, System Comics, Besna kobila, Darkwood, Makondo, Beli put i Lokomotiva.

– Sa nama će biti i specijalni gosti, učesnici programa Ukrštene strip rezidencije Srbije i Francuske (Dragana Radanović, Ilija Jakovljević, Léopold Prudon, Madlen Pereira i Boris Stanić), kao i učesnici projekta Remix Comix podržanog od strane programa Desk Kreativna Evropa Srbija – Vuk Palibrk, Lucie Lučanská, Andrej Štular i Lidija Krnjajić – saopštili su organizatori.

Muziku će puštati DJ Aneri / Irena Ljubanović, uz Cocktail party powered by Heineken Corpo Srbija.

PANČEVO CENTAR SAVREMENOG STRIP STVARALAŠTVA: Otvoren 9. Nova Festival izložbom radova strip autora Borisa Stanića i Madlen Pereire FOTO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.