VELIKO SRCE DECE SRBIJE Završena Dečija nedelja

10:46

10.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Dečja nedelja završena je u subotu kada je održan „Budi“ buvljak za mališane koji su prodavali igračke, knjige i sveske. Deca su donela stvari koje vole, ali im više nisu potrebne.

Ideja organizatora bila je da te stvari koje su prestale da budu deo njihovog života pronađu nove vlasnike koji će ih maziti, paziti i koristiti. Ovde je sve bilo moguće – da se trampe, đoraju, razmenjuju, kupuje i prodaje.

Inače, povodom dečije nedelje, Kulturni centar grada Pančeva u saradnji sa 4 vrtića organizovao je i dečiju modnu reviju ispred gradskog Muzeja gde su deca na belim majcama crtala ono što im se najviše sviđa.

Pančevac

Nataša Bodiroga Radovanović u ime  organizacije „Budi“ istakla je da su ovakve manifestacije važne jer kod dece razvijaju kreativnost.

„Ova nam je cela nedelja posvećena dečijoj nedelji. Imamo razna dešavanja po gradu“, rekla je Bodiroga.

Slikar Emil Svera koji je vodio radionice u vrtićima na kojima su deca crtala na majcama istakao je da su sve likovne aktivnosti u funkciji razvoja deteta i različitoj mogućnosti izraza.

„Deca se izražavaju kroz likovno slikanje, bojenje i motoričke aktivnosti. Deca rade na tome i oduševjavaju se onim što urade“, dodao je Svera.

Pančevac

(Pančevac)

UŽIVANJE ZA NAJMLAĐE OMOLJČANE U sklopu Dečje nedelje za zabavištance organizovana radionica, predstava i obilazak seoske biblioteke! FOTO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.