ĐACI IZ PIROTA OBIŠLI PANČEVO Razmena učenika realizovana u okviru programa Slavimo raznolikost, učenici TŠ 23. maj posetili Pirot!

13:01

10.10.2023

Podeli vest:

Tehnička škola 23. maj Pančevo

Đaci Srednje stručne škole iz Pirota protekla dva dana bili su u poseti znamenitostima Pančeva i okoline, a u okviru posete obišli su i Tehničku školu „23. maj“.

Pre ove posete , realizovan je bio obilazak Prota za četiri učenice III-2 – geodetski tehničar – geometar, zajedno sa svojim starešinom, Oberknežev Vladanom od 18. do 20. septembra.

Đaci Tehničke škole imali su jedinstvenu priliku da upoznaju i druže se sa vršnjacima iz Pirota.

Zajedno su posetili Dane ruja u Deliblatskoj peščari, Filmsku kuću, autentičnu banatsku kuću s početka prošlog veka porodice Pavlov iz Dolova, a sa banatskom kuhinjom i konjima na ergeli na “Salašu kod mog Đoke” upoznala ih je Snežana Brzovan.Obilazili su straro jezgro Pančeva kroz koje ih je sprovela maturantkinja Ekonomsko -trgovinske škole, budući turistički vodič, Isidora Nedeljković.

Obišli su i Narodni muzej u Pančevu, a zahvaljujuči Turističkoj organizaciji grada Pančeva, gosti su ploveći katamaranom upoznali Pančevo i sa reke Tamiš.

Tehnička škola “23.maj” izabrana je kao jedna od 10 srednjih škola iz Srbije koja učestvuje u ovom programu koji ima za cilj umrežavanje srednjih škola iz različitih delova Srbije kao i angažovanje mladih u oblastima multietničkog razumevanja, kulturne raznolikosti i manjinskih prava.

Razmena učenika je realizovana u okviru programa “Slavimo raznolikost” koji realizuju UNFPA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac kroz projekat „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN.

(Pančevac/Pančevo info)

ODRŽANA IZLOŽBA KUĆNIH LJUBIMACA U OŠ MIROSLAV MIKA ANTIĆ Krstić: Srećna sam što nasi đaci imaju zdrav odnos prema životinjama

VELIKO SRCE DECE SRBIJE Završena Dečija nedelja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.