GRAD NASTAVLJA DA PODRŽAVA PENZIONERE PANČEVA Stevanović: Prošle godine smo imali 1.000 članova Udruženja, a danas ih je više od 4.000! FOTO

18:23

12.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

U kabinetu gradonačelnika u zgradi Gradske uprave danas je održan sastanak gradonačelnika Aleksandra Stevanovića sa predstavnicima Udruženja svih penzionera Pančeva.

Nakon godinu i po dana od njihovog poslednjeg susreta ponovo su seli za sto i razgovarali o napretku i poboljšanju uslova Udruženja zahvaljujući Gradu Pančevu.

Pančevac

– Danas smo imali priliku da održimo sastanak sa gradskim Udruženjem penzionera odn. sa predsednikom i članovima izvršnog odbora i predsednicima svih mesnih organizacija Udruženja penzionera sa teritorije grada Pančeva. Posle godinu i po dana ponovo ovde, u kabinetu gradonačelnika, seli smo da saberemo šta je ono što smo uradili za godinu i po dana, da se upoznamo sa budućim aktivnostima s obzirom na to da nam je u predstojećem periodu na redu redovno zasedanje skupštine Udruženja penzionera, na kojoj će se pričati o prethodnom periodu u kojoj su aktivnosti zaista bile povećane i kako smo čuli od gospodina Trkulje, predsednika Udruženja, u proteklih godinu i po dana mnogo stvari je urađeno, mnoge stvari su pomerene sa mrtve tačke, i ono što je mene najviše obradovalo jeste, kada smo pre godinu i po dana sedeli ovde i pričali, imali smo 1.000 članova Udruženja penzionera, a danas ih imamo preko 4.000. To je zaista fenomenalna stvar i zaista velika zahvalnost i moja lična, i zahvalnost Grada Pančeva ka svim ljudima koji su danas bili ovde ispred Udruženja penzionera. Mislim da ima još prostora, da treba još više da radimo. Mi smo u prethodnom periodu kao Grad kroz konkurse podržavali rad Udruženja penzionera, osposobili smo prostorije u svim mesnim zajednicima kako bi naši penzioneri mogli da obavljaju svoju delatnost, a i da se pre svega druže i okupljaju, jer ako smo zajedno, to je jedna snaga koju pokazujemo, istakao je gradonačelnik Stevanović.

Pančevac

Simo Trkulja, predsednik gradskog Udruženja svih penzionera grada Pančeva, nije krio svoje oduševljenje kada je reč o saradnji Udruženja sa gradonačelnikom i Gradskom upravom.

– Ako budem iznosio sve podatke šta nam je ovaj naš Grad odn. gradonačelnik sa svojim najbližim saradnicima dao, mogao bih nabrajati dva sata, pa ću napomenuti najvažnije. Od 19. februara prošle godine i naše izborne Skupštine do danas, od Kulturnog centra gde je priređen sjajan doček za 400 ljudi, kasnije smo išli na izlet gde je preko 1.000 ljudi boravilo u Peščeri. Za godinu dana preko 80 izleta je napravljeno zahvaljujući Gradskoj upravi koja nam je omogućila gradski autobus i skoro besplatan prevoz. Grad je dao besplatne karte prevoza za sve naše penzionere, imali smo besplatno korišćenje bazena, zatim u toku godine Grad je donirao oko 30-40 uređaja svim mesnim zajednicama, a danas ih imamo 17 i danas sve one imaju svoj prostor, naglašava Trkulja.

Pančevac

Predsednica Mesne organizacije penzionera – centar Ivanka Ostojić takođe je izrazila zahvalnost Gradu i istakla da se penzioneri najviše raduju izletima, koji imaju kulturni karakter i istorijski lokalitet i da ih čine ushićenima i nakon povratka u naš grad.

Pančevac

– Nastavićdmo da opravdavamo vaša očekivanja i očekivanja svih nas penzionera. Naravno, trudićemo se da oplemenimo sve te prostore u koje se ulaže novac Gradske uprave i da svojim inovacijama i idejama damo viši nivo tim sadržajima. Mi smo najlepše zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku što je prepoznao našu energiju, mada smo mi u izvesnim godinama, ali verujte, to nas ne sprečava da se svesrdno dajemo, zaključuje gđa Ostojić.

(Pančevac)

PANČEVAČKI PENZIONERI NAJBOLJI U ŠAHU Pančevci osvojili prvo mesto na 16. Olimpijadi penzionera u Vrnjačkoj Banji! FOTO

ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA PANČEVO OBELEŽIO 30 GODINA RADA: Gradonačelnik Stevanović otvorio izložbu „Otkrivanje uzbudljivih gradova – Pančevo, Vršac i Bela Crkva“ VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.