NAJSAVREMENIJA STOMATOLOŠKA STOLICA I RENDGEN U DOMU ZDRAVLJA OPOVO Dr Popović: Ovde će se primati i deca i odrasli!

18:49

12.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Posle dugog niza godina u Dom zdravlja Opovo stigla je nova, najsavremenija stomatološka stolica, na kojoj će može da se radi i sa decom i sa odraslim pacijentima. Prema rečima doktorke Sofije Popović, direktorke ove zdravstvene ustanove, sredstva za kupovinu u iznosu više od 3 miliona dinara obezbedio je pokrajnski Sekretarijat za zdravstvo.

– Na njemu ćemo da radimo polivalentne usluge pacijentima Opovo, što znači da će se ovde primati i deca i odrasli. Radiće se i vađenje zuba i protetika, a sa decom će se raditi kada škola ne radi. Na konkursku pikrajnskog Sekretarijata za zdravstvo smo uspeli da apliciramo i približimo ovu tematiku da je ovom mestu neophodan vrhunski aparat. Ovaj aparat jeste dobar jer se na njemu mogu raditi sve usluge, posle 40 godina dobili smo na zavidnom nivou aparat. Preko 3 miliona je ovaj aparat koštao i moram da priznam da sam i kao stomatolog i kao direktor zadovoljna, rekla je dr Sofija Popović, direktorka Doma zdravlja Opovo.

Osim stolice kupljen je i nov stomatološki rendgen, čime je upotpunjna stomatološka dijagnostika, a rad lekara unapređen.

– U radu stomatologa veoma je važno da u momentu imate rendgen. Do sada nismo imali u upotrebi redgen aparat, a sada sve te dijagnostičke metode možemo da završimo. Stomatolog može na kompjuteru da vidi snimak svog pacijenta, zato smo zadovoljni da smo uspeli da objedinomo redgen i novu stomatološku stolicu i da polivalentno pokrijemo pacijente Opova, rekla je dr Popović.

Doktorka naglašava da se na ovome neće stati, ali da su za sada novi aparati dovoljni za sve potrebe stanovnika opštine Opovo. Ona ističe da se nastavlja i saradnja sa školom u Opovu kao i preventini rad sa decom.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

GRAD NASTAVLJA DA PODRŽAVA PENZIONERE PANČEVA Stevanović: Prošle godine smo imali 1.000 članova Udruženja, a danas ih je više od 4.000! FOTO

ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA PANČEVO OBELEŽIO 30 GODINA RADA: Gradonačelnik Stevanović otvorio izložbu „Otkrivanje uzbudljivih gradova – Pančevo, Vršac i Bela Crkva“ VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.