JUŽNI BANAT JE BEZBEDAN REGION. A PANČEVO BEZBEDAN GRAD Nijedno krivično delo nije ostalo nerasvetljeno

14:23

19.10.2023

Podeli vest:

Preentscren/YT

PANČEVO – Bezbednosna situacija u južnobanatskom okrugu je zadovoljavajuća, a stanje odnosu na isti period prošle godine povoljnije, zaključak je Područne policijske uprave Pančevo, koja je javnosti predstavila rezultate rada u minulih devet meseci, kao i svim sprovedenim i planiranim aktivnostima.

Prema uporednim podacima PU, najviše je bilo krađa, ali je njihov broj smanjen sa 395 na 306, ali zabrinjava sve veće prisustvo opojnih droga. Tako je prošle godine oduzeto najviše marihuane i to 24 kilograma, dok su količine desetostruko uvećane ove – na čak 259 kilograma. Posle Beograda i Niša, Pančevo je na trećem mestu po broju nelegalnih uzgajivača. U domenu javnog reda i mira, ocenjeno je da je Pančevo bezbedan grad. Otkriven je povećan broj prosjačenja, kao i prodaje alkohola osobama mlađim od 16 godina, što je rezultat sve većeg prisustva policijskih službenika na mestima gde se očekuje masovnije okupljanje, objasnio je između ostalog Radoš Burić, načelnik kriminalističkog odeljenja, ističući da je za građane važno da znaju da nijedno krivično delo, koje bi moglo da uznemiri javnost, nije ostalo nerasvetljeno.

Prisutni smo na svim manifestacijama, češće su i kontrole ugostiteljskih objekata, posebno vikendom i od početka godine smo podneli 46 prekršajnih prijava. što za posledicu ima i smanjenje broja prekršaja u tom periodu. Delovaćemo i dalje preventivno, pre svega kad je reč o bezbednosti dece. Obezbeđujemo 96 škola u Južnom Banatu, a prioritet u ovoj školskoj godini jeste da održimo što više predavanja deci i nastavnicima, prvenstveno o vršnjačkom nasilju, ponašanju u vanrednim situacijama, bezbednosti u saobraćaju, trgovini ljudima, nasilju u porodici, jer želimo da kroz preventivno delovanje povećamo nivo bezbednosti u svakoj školi na našoj teritoriji“, istakao je Darko Živaljević, načelnik odeljenja policije

Podaci sa pančevačkih puteva su da od 2012. godine do danas njima krstari 12.400 više registrovanih automobila. Gužve su veće, pa je u naznačenom periodu bilo 597 saobraćajnih nezgoda. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika, kažnjeno je ove godine 176 osoba, dok ih je u alkoholisanom stanju bilo 2.703, a lane 1.467, pa je samim tim što je otkriveno više osoba koje nisu smele da voze, kako je rečeno, policijska uprava uticala na manji broj saobraćajnih nezgoda i nastradalih u ovoj godini.

„Za devet meseci ove, u odnosu na prošlu godinu, 15 osoba manje je životno stradalo u saobraćajnim nesrećama što je znak da smo maksimalno prisutni na putnim pravcima i da delujemo da do saobraćajnih nezgoda ne dođe. Povećanje od 83 procenata broja prekršaja vozača pod dejstvom alkohola, samo znači da smo aktivno radili na otkrivanju takvih vozača. Beležimo i skok od 117 procenata više otkrivenih vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je posledica saradnje sa lokalnim samoupravama koje su nam preko Saveta i Komiteta za bezbednost saobraćaja donirale aparate takozvani droga test. Prioritet nam je briga o đacima i prisustvo u školama na području Južnog Banata, kao i zakonitost u radu i sticanje poverenja i sigurnost građana“, zaključuje Stevan Čigoja, načelnik Područne policijske uprave Pančevo, koja kako je istaknuto, ima dobru saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i lokalnim samoupravama, pre svega u opremanju policijskih službenika potrebnom opremom, što za posledicu ima i evidentan veći učinak u radu na terenu u otkrivanju i sankcionisanju prekršaja.

(Pančevac/Politika)

NATPROSEČNO TOPLO VREME: Ovo je detaljna vremenska prognoza do sredine novembra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.