TATJANA BOŽIĆ OBIŠLA VRTIĆ NEVEN: Vaspitno-obrazovni rad u ovom vrtiću odvija se na srpsko-mađarskom i na srpsko-slovačkom jeziku

17:26

27.10.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Članica gradskog veća za obrazovanje mr Tatjana Božić i direktorka Dečje radosti Ilijana Mišković, obišle su vrtić „Neven“ u Pančevu.

Vrtić „Neven“ se nalazi u naselju Vojlovica u Pančevu, u kući koja je podignuta početkom dvadesetog veka.

Od 1970. godine objekat preuzima PU „Dečja radost“ Pančevo i tada vrtić dobija naziv „Neven“. Objekat je površine 230 kvadratnih metara.

– Ovaj vrtić je specifičan, pohađaju ga deca uzrasta od tri do sedam godina, i kapacitet je oko stotinu dece, a vaspitno-obrazovni rad se odvija na srpsko-mađarskom i na srpsko-slovačkom jeziku. To nam je posebno važno da sva deca imaju podjednaka prava i da mogu da se obrazuju na maternjem jeziku – istakla je Božić nakon obilaska objekta.

U sklopu vrtića se nalazi veliko, ograđeno dvorište sa velikom zelenom površinom i od rekvizita poseduje drvenu pečurku, klackalicu, ljuljašku i vozić. U sklopu dvorišta se nalaze i klupe i zimzeleno drveće.

– Vrtić „Neven“ je tokom oktobra 2023. godine u saradnji sa roditeljima u celosti okrečen i PU „Dečja radost“ je obnovila nameštaj u vrtiću, ali su potrebna ulaganja u vidu zamene ulaznih vrata na objektu radi energetske efikasnosti, priključivanja vrtića na grejanje na gas, sanacija dela dvorišta u kom se nalaze stare i nebezbedne betonske kocke i neadekvatan pristup rezervoaru za naftu prilikom dopremanja nafte za grejanje objekta, obnova starih i dotrajalih drvenih rekvizita u dvorištu vrtića, kao i zamena dotrajale kapije – navela je Ilijana Mišković.

Osim saradnje sa raznim nacionalnim udruženjima, kulturno-umetničkim društvima i crkvenim zajednicama, u ovom vrtiću se povremeno realizuju i projekti sa institucijama iz Mađarske i Slovačke.

U ČAST JESENI: Dan bundeve obeležen u OŠ „Vasa Živković“! Pogledajte, deca se posebno raduju maskenbalu i maskama

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.