STIŽE KOŠAVA: Na jugu Banata i orkanske jačine, evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

19:33

02.11.2023

Podeli vest:

Pixabay

Košava će biti olujne, a na jugu Banata i orkanske jačine, preko 100 kilometara na čas. Zato će tamo biti na snazi crveno meteo upozorenje. Od sredine dana se očekuje i jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Ujutru temperatura od 8 do 15 stepeni, a u najtoplijem delu dana do 24 stepena. U Beogradu će udari košave biti između 60 i 70 kilometara na čas. Posle podne i u glavnom gradu kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Najviša temperatura 21 stepen. Vetar će oslabiti krajem dana.

Petak: Toplo i vetrovito. Ujutro i pre podne malo i umereno oblačno i u većini krajeva suvo, tek ponegde moguća je slaba, kratkotrajna kiša. Sredinom dana, posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama sa olujnim, a na jugu Banata povremeno i orkanskim udarima, posle podne i uveče u postepenom skretanju na zapadni i jugozapadni pravac, a krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 8 do 15, a najviša od 14 u Negotinskoj Krajini do 24 stepena u Podrinju i jugoistočnoj Srbiji. Upozorenja: Udari vetra > 28 m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina  ≥ 20 l/m² do 3h, verovatnoća 80%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%. Maksimalna temperatura ≥ 22 stepena, verovatnoća 90%.

Subota: Na severozapadu Srbije suvo uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa kišom i pljuskovima, koji će na jugu i istoku zemlje biti obilniji. Vetar slab i umeren, pretežno jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 7 do 13, najviša od 13 do 18 stepeni. Upozorenja: Količina padavina ≥ 40 l/m² za 24h, verovatnoća 90%.

Nedelja: Vetrovito. Ujutro i pre podne malo i umereno oblačno i suvo. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni južni i jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na jugozapadni i zapadni pravac, a krajem dana i u slabljenju. Najniža temperatura od 5 do 11, najviša od 17 do 22 stepena. Upozorenja: Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 70%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. Udari vetra  > 17 m/s , verovatnoća 80% Maksimalna temperatura ≥ 22 stepena, verovatnoća 80%.

Ponedeljak: Promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12, najviša od 16 do 21 stepen.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 07.11.2023. do 11.11.2023.)  
Promenljivo oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima.  Dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za ovo doba godine.

STIŽE JAKA KOŠAVA: U Južnom Banatu i do 100 kilometara na sat!

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.