OBELEŽEN DAN GRADA PANČEVA 8. NOVEMBAR Uručene Novembarske nagrade FOTO i VIDEO

14:48

08.11.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Grad Pančevo, na Svečanoj sednici Skupštine, povodom Dana grada, tradicionalno je uručio Novembarske nagrade nakon što se na svečanoj akademiji u dvorani Kulturnog centra Pančeva, koja je održana u 12 časova, gostima obratio gradonačelnik Aleksandar Stevanović i čestitao praznik.

„Ja sa ovog mesta mogu sa ponosom da kažem da će naredne godine krenuti izgradnja sektora C obilaznice oko Beograda i kada taj veliki posao završi izgradnjom mosta preko Dunava između Starčeva i Grocke i povezivanjem obilazice C na koridor 10 Pančevo će dobiti izlaz na auto put i to ne jednu petlju nego tri“, rekao je Stevanović.

Nakon prigodnog kulturno umetničkog programa  usledio je najsvećaniji trenutak – uručenje Novembarske nagrade dobitnicima. Nagradu su uručili predsednik Skupštine Tigran Kiš i gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Milan Šupica

Ovogodišnji laureati su su pukovnik Stevan Čigoja načelnik Područne policijske uprave u Pančevu, doktor Slobodan Ovuka direktor Opšte bolnice Pančevo, protojerej-stavrofor i prota pančevački Radoslav Radmanović, Boro Majkić komandant vatrogasne brigade Pančevo, FK Železničar, Kulturni centar Pančevo i bend Buč Kesidi.

Boro Majkić, komandir Vatrogasno spasilačke brigade Pančevo, istakao je da nagrada pripada svim vatrogascima.

„Nagrada nije samo moja nego svih vatrogasaca spasilaca grada Pančeva i svih vatrogasaca Srbije. Kao znak neke vatrogasne solidarnosti i spremnosti da pomognemo jedni drugima ja ću svoju novčanu nagradu uplatiti na račun porodice tragično nastradalog vatrogasca spasioca Milana Mladenovića Mimimija iz Negotina“, naveo je Majkić.

Zoran Naunković, predsednik FK „Železničar Pančevo“, izrazio je zadovoljstvo dobijenom nagradom.

„Naravno da sam presrećan što predstavljam takav kolektiv i što je komisija prepoznala sve ono što smo učinili, ne samo u prethodnoj godini, nego i u prethodnoj deceniji. To je vrhunac svega onoga što smo do sada uradili“, dodao je Naunković.

Luka Racić, gitarista benda „Buč Kesidi“, kaže da im je „super da dobijemo priznanje“.

„Drago nam je da je grad prepoznao da se trudimo da predstavimo Pančevo u pozitivnom svetlu, da što više ljudi čuje i dođe da nas poseti“,naveli su „Buč Kesidi“.

Milan Šupica

(Pančevac)

 

POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA Kiš: Jako je važno u današnje vreme da se sećamo prošlosti, jer živimo u vremenu kada istorija pokušava da se izmeni FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.