BUDI ZDRAV, BUDI HUMAN: Edukacija o HPV infekciji u Osnovnoj školi „Aksentije Maksimović“ u Dolovu VIDEO

16:45

08.11.2023

Podeli vest:

Printscreen

U sklopu podrške zdravstveno-preventivnim inicijativama, Osnovna škola „Aksentije Maksimović“ u Dolovu je bila domaćin edukativnog predavanja o Humanom papiloma virusu (HPV).

U saradnji sa MIrom Jovanović, patronažnom sestrom Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja Pančevo, nastavnicom biologije Vericom Stošić i odeljenskim starešinama učenika osmih razreda, održano je predavanje pod nazivom „Humani papiloma virus- HPV“ kao deo nastavnog plana teme „Briga o zdravlju“. Predavanje nije bilo samo za učenike već i za njihove roditelje, pružajući im dragocene informacije o HPV infekciji, načinima prenosa i prevenciji.

Poseban naglasak stavljen je na Gardasil 9 vakcinu, koja se preporučuje kao ključna preventivna mera protiv određenih tipova HPV virusa koji mogu dovesti do pojave karcinoma kod oba pola. Patronažna sestra Mira Jovanović istakla je važnost vakcinacije kao efikasne metode zaštite od ove najčešće seksualno prenosive infekcije.

„Iako je predavanje izazvalo veliko interesovanje i privuklo pažnju osmacima, tek će se povećanim brojem prijavljivanja za vakcinaciju, predavanje smatrati uspešnim“,  rekla je patronažna sestra Mira Jovanović.

Slogan „Budi Zdrav, Budi Human!“ je postao poziv na akciju za sve prisutne, podsećajući ih da se zaštite jer time ne samo što brinu o svom zdravlju, već i o zdravlju svojih najbližih.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.