VUČIĆ NA PARISKOM MIROVNOM FORUMU: Večeras sastanak jedan na jedan sa Makronom! Evo šta je rekao šta to opozicija traži

11:24

10.11.2023

Podeli vest:

Predsednik Aleksandar Vučić učestvuje danas na šestom Pariskom mirovnom forumu. Vučić se već sastao sa brojnim svetskim, ali i zvaničnicima iz regiona.

– Razgovarao sam kratko u dva navrata sa Makronom, sa njim ću se videti u Jelisejskoj palati večeras u 20.15 časova, jedan na jedan. Uputiću mu poziv da dođe u Srbiju, može da se desi da do kraja godine već bude u Srbiji. Biće i reči o dijalogu Beograda i Prištine. Imaću dug razgovor sa Makronom. Beskrajno mu hvala na tome. Zamislite kolika je njegova zauzetost – istakao je predsednik Vučić u uključenju iz Pariza i kazao da je imao važan susret i sa predsednikom Gane.

– Dve važne stvari samo. Kada afričkim zemljama kažu da će morati da odustanu od eksploatacije svojih resursa zbog klimatskih promena, saznali smo da će morati da se obezbede finansijski instrumenti ne više od 15 godina, nego do 30 i 40 godina – kazao je Vučić.

– Mislim da je svima na Zapadu jasno da Kurti ne želi da formira ZSO, da ne želi napredak u dijalogu. To su samo trikovi. Naše je da sačuvamo mir. Ne verujem da će biti formirana zajednica ZSO dok je Kurti na vlasti – dodao je predsednik.

O opoziciji
– Svako se kreće u granicama sopstvene pokvarenosti. Oni u čije je vreme nezavisno Kosovo iz ugla Zapada nastalo, jeste baš u vreme Samaradžića, Jovanovića i ostalih…Tada su bile Dveri sa njima u koaliciji, kada je narod gledao kako da izvuče živu glavu, a oni izvlačili pare iz Kolubare. Na pamet mi ne pada da priznam nezavisnost KiM, ove laži slušam već 11 godina. Ti isti su mi dizali pridike i sankcijama Rusiji. Taj zlikovac Vučić još nije uveo sankcije. Toliko o tome – kazao je predsednik.
– Ne traže oni moju ostavku, traže nešto drugo, da ne učestvujem u kamapnji, a ja baš hoću. Ja to radim za dobrobit Srbije. Ja želim njima uspeh. Sva argumentacija im se svodi na to, nemoj da se baviš politikom jer ne možemo da te pobedimo. Sve je to glas za Dragana Đilasa – kaže predsednik

Vučić se danas u Parizu sastao sa brojnim svetskim, ali i zvaničnicima iz regiona. Predsednik je razgovarao sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem, kao i srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović.

Predsednik se, pred početak foruma, sastao sa predsednikom Republike Gane,  Nanom Akufo-Adom. – Srdačan susret sa našim velikim prijateljem, predsednikom Republike Gane,  Nanom Akufo-Adom – napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik je razgovarao sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem, kao i srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović.

Printscreen/buducnostsrbijeav

– Susreti i dobri razgovori na mirovnom forumu – napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se, tokom posete Francuskoj, sa predsednikom Vlade Kraljevine Belgije Aleksandrom de Kroom na marginama Pariskog mirovnog foruma

– Dobar razgovor o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Belgije, kao i o ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, imajući u vidu da ta zemlja preuzima predsedavanje Savetom EU od 1. januara 2024. godine – objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

(Pančevac)

GRADONAČELNIK STEVANOVIĆ: U Pančevu je urađeno više kapitalnih investicija! Kada sektor C obilaznice oko Beograda bude završen Pančevo će imati čak 3 priključka na auto-put!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.