PUPINOVE ZLATNE LESTVE: Premijera predstave 15. novembra u Idvoru

16:10

13.11.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/Muzej Mihajlo Pupin

Predstava „Zlatne lestve“ biće odigrana 15. novembra najpre u sali Doma kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, a zatim i u ostalim naseljenim mestima opštine Kovačica.

Prema rečima direktora ove kulturne ustanove, Svetislava Zakića, pre dve godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama opredelio je sredstva za igranje prve monodrame o Mihajlu Pupinu. Tada su uvideli činjenicu, da cela priča o Mihajlu Pupinu ne može da stane u jednu pozorišnu predstavu. Tako su došli na ideju da naprave trilogiju, s tim, da će svaka predstava moći da se izvodi i pojedinačno. Pre dve godine, ta predstava je privukla mnogo pažnje, igrana je ne samo u opštini Kovačica, već i u drugim gradovima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, rekao je Zakić.

Ove godine je Pokajinski sekretarijat za kulturu ponovo opredelio sredstva, kako bi se uradio nastavak, odnosno drugi deo predstave o Mihajlu Pupinu, koji režira i igra u njemu Fuad Tabučić. Predstava je napisana prema autobiografiji Mihajla Pupina, a dramaturšku obradu radila je Ružica Vasić.

printscreen/FB/Muzej Mihajlo Pupin

Predstava će biti odigrana premijerno 15. novembra u Idvoru sa početkom u 19 sati, zatim 16. novembra u Domu kulture „Jožef Atila“ u Debeljači u 16 sati. Istog dana, predstava će biti odigrana i u Crepaji, u svečanoj sali Mesne zajednice u 19  sati, zatim 17. novembra u Galeriji V. Fijata u Samošu u 14 sati, istog dana u bioskopskoj sali u Melencima u 19 sati. 21. novembra će predstava biti prikazana i publici u Osnovnoj školi „Maršala Tita“ u Padini sa početkom u 12:30. 27. novembra u saradnji sa Gimnazijom „Mihajlo Pupin“, predstava će biti odigrana u Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici, sa početkom u 9 sati i 5 minuta.

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija dve knjige o vojnim letačima i pilotskoj školi 13. novembra

(Pančevac/RTV OK)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.