NA RADOST NAŠIH MALIŠANA: Kešelj i Stevanović posetili klubove u Jabuci i Starčevu i uručili lopte i sportske opremu VIDEO

10:58

15.11.2023

Podeli vest:

Pančevac

Državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine i naš proslavljeni košarkaš Marko Kešelj, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem i predsednikom Sportskog saveza Pančeva Slobodanom Bitevićem, posetio je danas Rukometni klub Jabuka i Košarkaški klub Borac u Starčevu.

 

Pančevac

Kešelj je naglasio da za Ministarstvo nema velikih i malih klubova, da su svi podjednako bitni, jer je važno svako dete koje se opredeli da se bavi sportom. Proslavljeni sportista i gradonačelnik Pančeva razgovarali su sa decom i uručili im donaciju u vidu lopti i sportske opreme.

 

„Drago mi je što sam video veliki broj dece koja se sa posebnom motivacijom i radošću bave sportom. Ministarstvo sporta trenutno je u akciji, obilazimo veliki broj opština i gradova. Pored svih ostalih aktivnosti kojima se bavimo, doniramo opremu, koja će dodatno motivisati decu da se bave sportom i da sutra imamo nove šampione. Cilj naše akcije je da pokažemo da za nas nema velikih i malih klubova, da pokažemo da su nam svi klubovi podjednako bitni, da nam je svako dete koje se opredeli da se bavi sportom izuzetno važno i da na tom njihovom putu razvoja znaju mogu da računaju na svoju državu, na Ministarstvo sporta kako njihovi treneri, predsednici klubova i predsednici saveza, da u nama imaju partnere. Mi smo uvek tu da im, u skladu sa mogućnostima, pružimo ruku“, rekao je Kešelj.

Podsetimo, Rukometni klub Jabuka postoji od 1959. godine. Takmiči se već 8 godina u Prvoj rukometnoj ligi „Vojvodina“, najvišem rangu takmičenja koji je Jabuka dosegla. Osvajači su druge rukometne lige „Sever“ 2015. godine i vicešampioni Prve lige „Vojvodina“ 2018. godine, što je najveći uspeh u bogatoj istoriji kluba. Više puta su pohvaljivani od strane Rukometnog Saveza Vojvodine i Srbije za dugogodišnji rad sa decom. Klub danas broji preko 70 dečaka, uzrasta od 7 do 16 godina. Dečaci su prošli sve uzrasne kategorije u takmičenju lige mlađih kategorija Vojvodine (M-12, M-14, M-16).

KK Borac Starčevo osnovan je 1974. godine. Sledeće godine proslaviće pedesetogodišnjicu svog postojanja. Desetine generacija mlađih pionira je prošlo kroz klub, a mnogi od njih su se kasnije i profesionalno bavili košarkom. U klubu treniraju mlađi pioniri, koji se takmiče u kvalitetnoj ligi Vojvodine. Klub ima oko 60 dece.

(Pančevac)

 

GRADONAČELNIK STEVANOVIĆ: U Pančevu je urađeno više kapitalnih investicija! Kada sektor C obilaznice oko Beograda bude završen Pančevo će imati čak 3 priključka na auto-put!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.