VELIKI DAN ZA GORNJI GRAD I ZA SVE PANČEVCE Maja Vitman obišla završne radove u Ulici Patrijarha Čarnojevića: Rekonstruisali smo 7 važnih ulica u gradu FOTO i VIDEO

11:29

16.11.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman danas je obišla završne radove na rekonstrukciji Ulice Patrijarha Čarnojevića u Pančevu.

– Danas je veliki dan za Gornji grad, ali i za sve nas Pančevke i Pančevce. Dosledni smo politici predsednika Aleksandra Vučića i kao što kaže naš slogan „Srbija ne sme da stane“, mi nastavljamo uspešno u sprovođenju kapitalnih investicija i ne odustajemo od velikih snova koje smo utkali u strateškim dokumentima. Ovim fantastičnim projektom rekonstruisali smo 7 važnih ulica u gradu i to Branka Anovića, Radničku, Josifa Marinkovica, pristupnu saobraćajnicu u zoni Sever, Branka Radičevića, Bratstva jedinstva i danas završavamo radove na zadnjem sloju asfalta u ulici Patrijarha Čarnojevića. Možemo da budemo veoma zadovoljni da smo završili sve radove koji se odnose na data obećanja, a vezana su za predmetni projekat Javnog-privatnog partnerstva, rekla je Maja Vitman i dodala:

– Od posebnog zadovoljstva nam je da smo pratili razvoj grada i da su ulice koje su delegirane od strane naših sugrađana kao prioriteti su uspešno urađene. Infrastruktura je ispratila potrebe i o tome se vodilo posebno računa. Izgradili smo nove vodovodne mreže i rekonstruisali gde je bilo potrebno, kao i fekalne kanalizacije. Rešili smo probleme atmosferske kanalizacije gde je nije bilo i izgradili novu. Vodilo se računa slivničkim mrežana, rekonstruisali smo priključke i uradili nove. Svakako, ovako veliki i zahtevni projekti u pojedinim ulicama suočili su se sa određenim problemima prilikom izvođenja radova, vezano za podzemne instalacije koje nisu kartirane shodno situaciji na terenu, ali smo i te probleme rešili, ističe Vitman.

Radovan ĐerićRadovan Đerić

Gradska menadžerka je izjavila kako su ponosni na predanost u radu i izrazila zahvalnost građanima na strpljenju i saradnji.

– Bilo je prilično dobrih i korisnih sugestija koje su svakako doprinele da kvalitet izvedenih radova, odnosno, upotrebna vrednost ulica bude što bolja. Suštinski, to je građanima i najvažnije. Za samo 3 godine krasi nas impozantna vrednost od 176 urađenih ulica, odnosno 89.7 km asfalta. Pokazali smo da se može kada se domaćinski vodi i voli svoj grad, zaključuje Vitman.

Radovan Đerić

Radovima na rekonstrukcija saobraćajnice ulice Patrijarha Čarnojevića je urađeno:

– Od Ulice Dimitrija Tucovića do Ulice Branka Radičevića izgrađen je novi kolovoz širine 3,5 metra za jednosmerni saobraćaj (od Ulice Branka Radičevića ka Ulici Dimitrija Tucovića) sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, nove pešačke staze širine 1,5 do 1,8 metara.

– Od Ulice Branka Radičevića do Karađorđeve ulice izgrađen je novi kolovoz širine 5,5 metra za dvosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, nove pešačke staze širine 1,5 do 2,2 metara. Izgrađeno je 18 parking mesta za podužno parkiranje za putnička vozila (od čega je jedan parking mesta za osobe sa invaliditetom). Završna obrada saobraćajnice je asfalt beton AB11s, pešačkih i parking mesta je betonaska galanterija .

Radovan Đerić

– Urađena je vodovodne mreža prečnika ø110 i dužine 87,5m, ivršena je izgradnja nove atmosferske kanalizacije prečnika ø300 i dužine 225m + 35m u raskrsnici. Urađena je
rekonstrukacija fekalne kanalizacije prečnika ø250 i dužine 128m, kao i izrada novih
priključaka.

– Izvršeni su radovi na rekonstrukciji javnog osvetljenja pri čemu su postavljene savremene svetiljke sa „LED“ tehnologijom. Postavljeno je 11 novih stubova i svetiljki.

– Izvršeni su radovi na izgradnji kommletno nove gasovodne mreže sa svim kućnim priključcima za objekte od ulice Dimitrija Tucovića do ulice Karađorđeve.

Radovan Đerić

Danas se radovi izvode na postavljanju završnog sloja asfalta i označava horizontalna signalizacija u ulici Patrijarha Čarnojevića.

(Pančevac)

MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE NA ASFALTIRANJU I U GLOGONJU: Pokazali smo da se mogu rešiti višedecenijski problemi ako se ima jasna strategija!

MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U OMOLJICI: Drago nam je što ispunjavamo obećanja! Asfaltirana Ulica Patrijarha Čarnojevića, počeli radovi i na pijaci! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.