NEKA ŽIVI NAŠ NAROD NA KOSOVU I METOHIJI, NEKA ŽIVI SRBIJA: Predsednik Vučić primio učenike i nastavnike iz Zvečana

09:46

26.11.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas učenike i nastavnike Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žerovnice u Opštini Zvečan sa Kosova i Metohije.

Obraćanje predsednika

Vučić je na početku obraćanja istakao da mu je drago što su deca na putu do Beograda mogla da posete Žiču i Studenicu, ali i da u Beogradu obiđu sve institucije svoje srpske države.

– Da vam kažem da ćemo mi da nastavimo, koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće da ulažemo u vaš napredak na Kosovu i Metohiji. Ono što ste me pitali za taj muzički kabinet, računajte da je rešeno. To je sitnica. Mi smo u prethodne tri godine uradili potpuno nove 3 škole, 5 vrtića, i obnovili 29 škola. Verujem da to možemo i još brže i još više – rekao je Vučić.

printscreen/TV Pink

– Posebno sam srećan što imate divne nastavnike, vaspitače, koji ne samo da vas čuvaju i štite i uče, već vam nedvosmisleno govore kakva je budućnost pred vama, šta je to, koliko morate da znate da biste mogli da pomognete svojoj zemlji, svojoj Srbiji u budućnosti. Vašim roditeljima sam beskrajno zahvalan što čuvaju svoju otadžbinu, što brane i štite svoju otadžbinu Srbiju. Što je se ni u najtežim mogućim uslovima – teškog progona i svakodnevnog maltretiranja – znaju da imaju samo jednu zemlju, a to je Srbija. Hvala vam draga deco što volite svoju zemlju ali hvala vam i što ćete svojim znanjem da doprinesete napretku naše Srbije. Ako bilo šta mislite da još možemo da uradimo a da je to realno, racionalno i moguće… Roditelji mogu da vam ispune želje iz bajke, mi ne možemo. Ali vas molim da to kažete i da to uradimo. Srećan sam što ste mogli da vidite kako nam izgleda Hram Svetog Save, ali sam posebno srećan kada znam da smo makar malo moglui da pomognemo našim svetinjama na Kosovu i Metohiji, i da učestvujemo i u održavanju i obnovi naših svetinja od Visokih Dečana do Banjske – naveo je srpski predsednik i zahvalio se svima koji su učestvovali u dolasku dece u Beograd.

– Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, neka živi naša Srbija – poručio je predsednik.

Đorđe Milić, učenik sedmog razreda takođe se obratio.

printscreen/TV Pink

– Predsedniče, ja bih vas se u ime svih učenika i nastavnika naše škole zahvalio na današnjem gostoprimstvu, kao i na stalnoj podršci koju pružate narodu na Kosovu i Metohiji, imate i posvetu na prvoj strani – rekao je dečak.

– Za uspomenu na susret sa decom sa Kosova i Metohije – pročitao je Vučić posvetu koja mu je napisana u knjizi.

printscreen/TV Pink

– Kada su mi rekli za Đorđa – kažu, taj nema tremu ni pred kim, naše dete sa severa, ničeg se ne plaši, ni o čemu ne brine, ni za kakvu tremu nije ni čuo – rekao je Vučić o dečaku, nakon čega su deci uručeni pripremljeni pokloni.

Nakon ovoga deca su se fotografisala sa predsednikom.

VUČIĆ POSETIO PORODICU KOVAČEVIĆ: Predsednik otkrio šta svima nama daje energiju VIDEO

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.