OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Riba na čačanskoj pijaci jeftinija nego lane. Šaran bio 850, a sada 750 dinara FOTO

13:06

29.11.2023

Podeli vest:

Rina

ČAČAK – Božićni post je počeo, a na posnim trpezama naročito onim slavskim nezaobilazna je riba. Uprkos poskupljenjima koja su građane dočekala sa svih strana, dobra vest stiže iz čačanskih ribarnica jer je cena onih najprodavanijih niža nego prošle godine.

– Ribe koja se najviše kupuju u ovom postu su šaran i pastrmka živa, šaran se ubedljivo najviše prodaje zbog Nikoljdana, ko slavi on obično njega uzima za slavu. Cene ribe su povoljnije nego prošle godine, šaran je bio 850 sada je 749 dinara, pastrmka je 900, sada je 799 dinara”, rekao je za RINU Zoran Zornić prodavac u jednoj ribarnici.

Rina

Osim ribe, tokom posnih dana povećana je i potražnja za voćem i povrćem, pa se tezge šarene uprkso tome što je kraj novembra. Njihove cene, prema rečima prodavaca, nisu se drastično menjale.

Veliki broj građana Čačka odlučio se kao i obično da posti Božićni post, ali kako kažu po meri svoje duše. Osim uzdržavanja u jelu i piću, potrebno je suzdržati se od negativnih misli, gordosti i činiti dobra dela.

Rina

– Jedan jako bitan elemenat svakog posta koji je u zadnje vreme pomalo zaboravljen jeste milosrđe. Danas u ova teška vremena milosrđe nam je preko potrebno, kao i to da činimo dobra dela. To ne mora da se odnosi samo na pomoć u odeći, novcu i hrani već može značiti i dobar savet, slušanje i razumevanje problema drugih ljudi”, izjavio je sveštenik u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, Slobodan Jakovljević.

(Pančevac/RINA)

LEPE VESTI PRED PRAZNIKE: Cene svinjetine polako padaju, kilogram buta i za 700 dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.