VUČIĆ I PREDSEDNIK ITALIJANSKE REGIJE LOMBARDIJA

Razgovor o projektima od obostranog interesa, ali i o fudbalu i EP 2024.

11:26

05.12.2023

Podeli vest:

IN/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontaneom.

– Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa @fontanaufficiale o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: „Sklapanje poslova radi inovacija“ održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, razgovarali smo i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili – napisano je na zvaničnon Instagram nalogu predsednika.

(Pančevac)

MAKEDONSKI MINISTAR O PETICIJI GRAĐANA Loga: Smrtna kazna bila bi spas za te monstrume

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.