SKUPLJI OD ŠVAJCARSKOG Jovica iz Takova otvorio kačkavalj star 3 godine i težak 6 kilograma! Cena sve zaprepastila!
Jovica Radovanović iz Takova kod Uba, po profesiji je kuvar, ali je u poslednjih nekoliko godina svoje vreme posvetio pravljenju sireva.
Na društvenoj mreži Jovica je objavio snimak kako otvara sir kačkavalj star oko tri godine i težak oko šest kilograma.
@radionica_sira♬ original sound – Sir Art
„Ovo je otvaranje sira, kačkavalja starog skoro tri godine. Fenomenalan je. Ne smem ni da vam kažem kakvi su ukusi ovih sireva, meni neverovatni“, priča žena koja je snimala Jovicu.
– Kada je bio napravljen bio je težak osam kilograma ali je u međuvremenu dehidrirao – pojasnio je Jovica.
On je u komentarim otkrio i da kilogram ovog sira košta 2.500 dinara.
„Skuplji od švajcarskog“, „ajde brate obična gouda u marketima je 2.500 za kg, ovo je domaći sir i cena mu je realna“, „Prijatelju, sir ovog kvaliteta ne bi bio ispod 70 franaka“, „Treba podići cenu 10 puta“, neki su od komentara.
„Uzmi motorku pa ga seci“, „Bolje nego Italijani, bravo“,, „Auu ali kako se čuva tri godine“, dodali su drugi uz mnogobrojne čestitke.
(Pančevac/Kurir)