ZAHLAĐENJE TEK POSLE BOŽIĆA: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje u januaru

15:27

29.12.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Meteorolog Slobodan Sovilj izjavio je danas da se u Srbiji za Novu godinu ne očekuje sneg, a da zahlađenja neće biti bar do Božića.

Kako je naveo, u nedelju 31. decembra, na dan kada se čeka Nova godina, vreme će biti prijatno i pretežno sunčano, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta između 10 i 16 stepeni.

Prema njegovim rečima, 1. januara moguća je tek poneka kap kiše u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji.

– Toplo vreme zadržaće se i u novogodišnjoj noći na području Beograda. Očekujemo da minimalna temperatura bude sedam-osam stepeni, što je u svakom slučaju znatno iznad proseka. U ostatku Srbije ta temperatura će biti u intervalu od nula do osam stepeni, što znači da će mraz izostati i da ga možemo očekivati samo u višim planinskim predelima – rekao je Sovilj.

On je naveo da se ne očekuje zahlađenje bar do Božića i da će u prvoj sedmici 2024. godine temperatura uglavnom biti između 10 i 15 stepeni.

– Međutim, češća će biti pojava kiše, odnosno naoblačenja sa zapada i jugozapada koje će nam povremeno donositi padavine. Ipak, nije u pitanju velika količina padavina – rekao je Sovilj.

Kako je naveo, Badnji dan bio bi u znaku novog naoblačenja sa kišom i uz pojačan južni vetar, dok bi na dan Božića kiša kratkotrajno prešla u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

– Za sada se ne vidi ni jedno intenzivno jako zahlađenje koje bi u nižim predelima – Vojvodini, Beogradu i drugim nižim predelima uslovilo snežne padavine. Nakon Božića sledi malo hladniji period koji bi bio primereniji kalendaru – istakao je Sovilj.

Prema njegovim rečima, krajem januara sledi nam malo topliji period ponovo, zbog jačanja zapadnih i jugozapadnih strujenja u našim krajevima.

PANČEVCI, JOŠ JEDAN PROLEĆNI DAN PRED VAMA Najviša dnevna temperatura do 12 stepeni

(Pančevac/Novosti)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.