UBEDLJIV TRIJUMF VATERPOLISTA SRBIJE: Izraelci jedva postigli jedan gol

20:52

05.01.2024

Podeli vest:

printscreen/YT/RTS

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Izrael rezultatom 22:1 u okviru prvog kola grupe C Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

„Delfini“ su odlično započeli turnir na kom su jedni od glavnih favorita i sada se nalaze na čelu grupe C u kojoj su još Nemačka i Malta.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Marko Radulović sa četiri postignuta gola, dok su po tri pogotka postigli Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović.

Srbija je odlično započela meč i već nakon nepuna tri minuta je imala prednost od 3:0. Ta prednost je nastavila da raste u nastavku i već nakon prve četvrtine bilo je 6:0 u korist srpske reprezentacije.

Izraelci nisu imali odgovor ni u nastavku, a „Delfini“ su nastavili sa odličnom igrom koja se odrazila i na rezultat. Odličnom odbranom, efikasnim kontrama i eksploatisanjem prednosti igrača više, Srbija je nakon 16 minuta igre imala prednost od 11:0.

Scenario se nije značajno menjao ni u nastavku, osim, ispostaviće se, jedinog gola koji je sa peterca za Izrael postigao Ronen Gros. Srbija nije popuštala tempo, pa je i u trećoj četvrtini postigla 5 golova i imala prednost od 16:1.

Željni dokazivanja i što boljeg uigravanja pred nastavak takmičenja, reprezentativci Srbije nastavili su u istom ritmu i u poslednjem kvartalu, čime je prednost prevazišla 20 golova razlike.

Srbija će sledeći meč odigrati sa reprezentacijom Nemačke u nedelju od 19 sati.

NOVAK ĐOKOVIĆ ODUSTAO: Viktor Troicki odredio tim za plej-if Dejvis kupa

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.