Konjanici sa Časnim krstom prodefilovali ulicama grada

Konjanici će otići do spomenika Stevanu Šupljikcu kod upravne zgrade Opšte bolnice, gde će položiti vence.

10:48

19.01.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Konjanici su se i ove godine okupili ispred Preobraženskog hrama u Pančevu, gde dobijaju blagoslov za održavanje manifestacije.Potom su na konjima i noseći Časni krst prodefilovali kroz grad.

U ovoj ceremoniji pridružila su im se ideca koja su  preuzela venac i krst ispred crkve i zajedno sa konjanicima i fijakerima krenuli u praznično jahanje glavnim gradskim ulicama.

U ovoj lepoj tradiciji uvek učestvuju konjari iz naselja Margita, koji izvode konje svake godine na Badnji dan, Božić i Bogojavljenje.

– Konji su uvek spremni, pogotovo za ovako lepe stvari. Mi imamo i volje i elana i ništa nam nije teško – kažu.

Sa predstavnicima Mesne zajednice Gornji Grad i Udruženja „Srpska Sparta”, od crkve su nastavili defile  ulicama Dimitrija Tucovića, Vojvode Radomira Putnika, Cara Lazara i 6. oktobra. Konjanici će otići do spomenika Stevanu Šupljikcu kod upravne zgrade Opšte bolnice, gde će položiti vence.

Nakon toga sledi povratak do Preobraženskog hrama, odakle će sa njima sveštenstvo i plivači, noseći Časni krst, krenuti ka keju Ulicom Dimitrija Tucovića i Braće Jovanovića i potom se spustiti do Udruženja „Marko Kulić”, gde će plivači dobiti blagoslov i sa gradskog kupališta u 12 sati zaplivati za Bogojavljenski krst.

(Pančevac)

SVI NA TAMIŠ! Plivamo za Časni krst

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.