GLOGONJ „Infinitum” uspešno zaokružio godinu

14:08

08.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Aktivnosti u okviru izučavanja jezika i upoznavanja sa umetnošću i tradicijom u Kulturnom centru „Infinitum” su poslednjih mesec dana rezultirale primenom usvojenih znanja i veština na manifestacijama, takmičenjima i u kulturno-obrazovnim radovima.
Prema rečima profesorke Rodike Marjanu, polaznici kursa rumunskog jezika su poslednjeg meseca prošle godine učili koledarske pesme.
– To su zatim 24. decembra i prikazali na lep način, korinđajući po selu i donoseći radost žiteljima Glogonja koji su tada iščekivali Božić. Pored toga, učestvovali su i na humanitarnom koncertu 23. decembra izvodeći tradicionalnu pesmu pred brojnom lokalnom publikom, što je bio deo programa. U toku zimskih meseci su imali i časove konverzacije radi primene naučenog u govoru. Uporedo s tim su bili aktivni i u praćenju edukativnih video-snimaka o poznatim ličnostima iz domena kulture, umetnosti, nauke, kao i o znamenitostima susedne zemlje, s ciljem primene izdvojenih sadržaja na pano kao vid prezentacije – navela je Rodika Marjanu.
Zahvaljujući podršci Nacionalnog saveta Rumuna iz Vršca, Ambasade Rumunije i Departmana za Rumune u dijaspori, u navedenom centru se odvijaju brojne obrazovno-kulturne aktivnosti radi očuvanja i usavršavanja jezika i kulturoloških odlika u okviru radionica jezika, koje pohađa oko dvadesetoro dece.

(Pančevac)

POTVRĐEN JOŠ JEDAN SLUČAJ MALIH BOGINJA: Zaražena i majka dečaka, doktorka otkrila do kakvih komplikacija može da dođe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.