Održana Svečana akademija povodom ZOI ’84

14:22

09.02.2024

Podeli vest:

Pančevac

SARAJEVO – Svečanom akademijom koja je održana u Narodnom pozorištu Sarajevo, zvanično je počelo obeležavanje 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

Pree 40 godina, pogledi celog sveta bili su uprti ka bajkovitom Sarajevu i početku Zimskih olimpijskih igara, a igre su Sarajevu ostavile bogato sportsko i kulturno nasleđe.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda istakao je da je Olimpijada u Sarajevu bila veliki festival mladosti i sporta, vreme ponosa i poleta, kada su svi u gradu mislili i radili zajedno.

„Zlatni sarajevski dani, olimpijskim sjajem ispisali su najljepše stranice istorije glavnog grada Bosne i Hercegovine. Ostalo je zapisano da je to bila neponovljiva olimpijada, olimpijada s dušom. Imamo čast da obilježimo i prisjetimo se kako je Sarajevo izgledalo tada, tih 12 dana kada je bilo centar svijeta. Prisjetimo se svih onih koji su dali svoj doprinos organizaciji i koji su svjedočili ovom spektakularnom događaju“, rekao je ministar Magoda.

Inače, Sarajevo je ovih dana domaćin mnogih poznatih ličnosti koje su stigle u Sarajevo da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Bosanski diplomata Mirsad Muhović ugostio je  Žarka Zečevića,  Dušana Simonovića,  Božidara Maljkovića, Marijana Kvesića, koje je prošetao  Baščaršijom i počastio.

(Pančevac/Nezavisne)

VUČIĆ SA SEDNICE SB UN POSLAO SNAŽNU PORUKU SVETU Odlukama Prištine vrši se progon Srba, mi nismo ničija marioneta

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.