KULTURNI CENTAR PANČEVA: Predstava „Mama“ 20. februara u Dvorani

10:03

11.02.2024

Podeli vest:

Pančevac

Kultna predstava „Mama“ u izvođenju Ateljea 212 biće izvedena u utorak, 20. februara sa početkom u 19.30 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Režiju potpisuje Nebojša Bradić a uloge tumače Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i Jasmina Avramović.

Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva po ceni od 1.500 dinara.

U komadu Mama, nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkolm, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete?

Promo

Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna.

(Pančevac)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.