LEPE VESTI! Pregledi ultrazvukom sada i u ambulanti Novi svet

19:41

19.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U Radiološkoj službi doma zdravlja obavljaju se pregledi rendgenom , radi se mamografija i ultrazvučni pregledi. U želji da pacijenti što brže obavljaju ultrazvučne preglede u ambulanti „Novi svet „ lekari dolaze da u ovoj ambulanti rade preglede ultrazvukom.

Ovde se rade pregled abdomena i štitne žlezde , obavljaju ih lekari opšte medicine koji su edukovani da rade. Cilj nam je da smanjimo čekanje rekla je dr Zorica Sokić.

Ultrazvučni pregledi su postali zlatni standard i veoma su važni u postavljanju dijagnoze.Takođe zahvaljući ultrazvučnim pregledima određene se bolesti prate da li napreduju ili ne.

Jako je važan kao lekaru u budućem vremenu aparati će biti sve manji i manji tako da će i druge službe poput Hitne pomoći po tipu tableta i znaćete da li je u pitanju nešto ekstremno hitno ili n. Kod pacijenata mora negde dijagnoze da se prate na šest meseci, neke češće ultrazvuk je metoda koja je neškodljiva , koja može bukvalno da se radi svaki dan i čak više puta dnevno ako je nešto alarmantno i mora da se prati, rekla je dr Zorica Sokić.

U ambulanti Novi svet pet dana u nedelji se obavljaju ultrazvučni pregledi i u zavisnosti od slobodnih termina lekari dolaze u ambulantu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

LEPO UREĐEN PROSTOR ZA PACIJENTE I ZAPOSLENE: Renovirana ambulanta na Strelištu

PONOVO RADI AMBULANTA STARI TAMIŠ Sokić: Prostor je od izuzetnog značaja za sve starije sugrađane FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.