AMBULANTA NOVI SVET NA TESLI Dolaze lekari i obavljaju ultrazvučne preglede

13:57

23.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

U Službi za radiološku dijagnostiku radi se mamografija, rendgen snimanja i ultrazvučni pregledi. U želji da pacijenti što brže obavljaju ultrazvučne preglede u zdravstvenoj ambulanti „Novi svet”, u naselju Tesla, dolaze lekari i obavljaju ultrazvučne preglede. U ambulanti na Tesli obavljaju se pregledi štitne žlezde i abdomena, a rade ih lekari iz primarne zdravstvene zaštite, opšte medicine.

Dom zdravlja Pančevo može da se pohvali sa velikim brojem edukovanih lekara koji za ultrazvučno snimanje poseduju sertifikat. Cilj ovoga je da se smanji čekanje na ultrazvučnu dijagnostiku.

Ultrazvučni pregledi su postali zlatni standard, veoma su važni za uspostavljanje dijagnoze kao i za praćenje tokova određenih bolesti. U nekom budućem vremenu aparati će biti sve manji, praktičniji što će omogućiti mnogim ustanovama da ih imaju. Oni će biti tipa tableta gde se doktor može brzo orjentisati i proceniti da li je nešto ekstremno hitno ili stanje može da sačeka redovnu proceduru. Kod kontrola, određene promene se prate na 6 meseci, a neke moraju i češće. Ultrazvuk je neškodljiva metoda i može bukvalno da se radi svaki dan, čak i više puta u toku dana.
U ambulanti „Novi svet” se pet dana u nedelji obavljaju ultrazvučni pregledi gde lekari u zavisnosti od slobodnih termina dolaze u ovu ambulantu da ih rade.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.