BRAVO ORLOVI! Košarkaši Srbije slavili protiv Finske posle preokreta!

21:55

23.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: mercator.sport

Košarkaši Srbije u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekali su Finsku i slavili nakon preokreta rezultatom 77:61.

Izabranici Svetislava Pešića loše su otvorili meč, posebno kada je faza napada u pitanju. Problema je bilo i u organizaciji igre, a kod Finaca je bio vidno raspoložen košarkaš rođen na Kosovu i Metohiji Edon Madžuni.

U završnim minutima četvrtine zaigrala je Srbija bolju odbranu, a šut za tri poena je proradio, donevši domaćoj selekciji prednost.

Ipak, Finci su se konsolidovali i završili prvu deonicu vođstvom 17:20.

Do poluvremena su „orlovi“ imali minimalnu prednost, ali je nedostajala podrška Luki Mitroviću koji je u prvom poluvremenu postigao čak 13 poena za Srbiju. Iako je Srbija imala podršku navijača to nije mnogo uplašilo rasterećene Fince koji su već obezbedili plasman na Evrobasket kao domaćini, te su zadavali velike probleme našim košarkašima.

Imali su izabranici Svetislava Pešića šut iz igre 11 od 31, dok je rival imao isti broj ubačenih, ali iz 27 pokušaja.

Užasno su košarkaši Srbije otvorili treću deonicu. Finci su za četiri minuta napravili seriju 12:3, jedini strelac za „orlove“ bio je Luka Mitrović u tom periodu. Dosta problema u organizaciji igre za Pešićeve izabranike.

Usledila je nakon toga serija Srbije 17:5, sjajna rola Alekse Avramovića koji je sa osam poena vratio Srbiju na „nulu“ (48:48), nakon čega je usledila znatno angažovanija igra domaćih košarkaša. koji su deonicu završili sa osetnom prednošću 58:51.

Nedostajala je u ranijem periodu meča podrška Luki Mitroviću, dobio ju je u Dušanu Beslaću, Aleksi Avramoviću i Filipu Petruševu, koji su kontrolisali igru, te na osam minuta do kraja Srbiji doneli prednost +16 poena, uz impozantnu seriju 19:0.

Rutinski je do kraja četa Svetislava Pešića igrala i upisala važnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(Pančevac/Novosti)

OVO JE SPISAK IGRAČA Pešić saopštio imena 15 košarkaša koji će se boriti za mesto na Eurobasketu

VELIKA TUGA Preminuo otac Dejana Milojevića mesec dana nakon smrti sina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.