REMONT RAFINERIJE Do 17. aprila remontni i investicioni radovi u vrednosti od 95 miliona evra!

09:30

29.02.2024

Podeli vest:

NIS

U Rafineriji nafte Pančevo u periodu od 29. februara do 17. aprila biće izvedeni planski remontni i investicioni radovi na većini procesnih postrojenja koji će omogućiti unapređenje proizvodnih procesa, kao i povećanje pouzdanosti rada postrojenja u prerađivakom kompleksu NIS-a.

Reč je o najvećem po obimu i kompleksnosti kapitalnom remontu u istoriji pančevačke rafinerije, a vrednost radova i investicija u razvoj procenjuje
se na 95 miliona evra.

Remontom je planirana realizacija više od 10 investicionih projekata, kao i značajnog broja projekata investicionog održavanja. Remontne aktivnosti uključuju obavljanje pregleda i ispitivanje opreme pod pritiskom, što je predviđeno zakonskom regulativom Republike Srbije.

Sve aktivnosti biće izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i
pravilima bezbednosti i zdravlja na radu. Tokom obustave rada postrojenja, tržište će biti uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata, zahvaljujući povećanju obima proizvodnje u prethodnim mesecima čime su obezbeđene dovoljne količine zaliha za vreme trajanja remonta.

Na radovima će, uz zaposlene u rafineriji, biti angažovano više od 2.000 zaposlenih
eksternih izvođača. Za vreme trajanja remonta obaviće se i aktivnosti koje uključuju izvršenje zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja u radu i zaštiti životne sredine, kao i zahteva zamene i regeneracije katalizatora. Investicioni radovi će omogućiti i unapređenje pouzdanosti rada postrojenja za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC), kao i unapređenje industrijske bezbednosti i energetske efikasnosti na više postrojenja u Rafineriji nafte Pančevo.

„Investicioni projekti koji su obuhvaćeni planskim kapitalnim remontom treba da omoguće obnavljanje resursa pančevačke rafinerije i njihov pouzdaniji rad. Takođe, ove aktivnosti doprineće daljem unapređenju procesa proizvodnje i zaštite životne sredine, što je jedan od strateških prioriteta kompanije NIS. Ovaj kapitalni remont je najkompleksniji s obzirom na modernizaciju i povećanje broja proizvodnih postrojenja tokom prethodnih godina. Dodatnim ulaganjima unapređujemo i razvijamo naše proizvodne kapacitete, a samim tim jačamo našu konkurentnost i lidersku poziciju na tržištu naftnih derivata“, izjavio je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u kompaniji NIS.

(Pančevac)

NIS NASTAVIO INVESTIRANJE U PRODAJNU MREŽU: Dodatni kvalitet za potrošače

REZULTATI POSLOVANJA NIS-a ZA 2023: Počele pripreme za modernizaciju „Petrohemije”

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.