POTPISAN SPORAZUM O EKOLOŠKOJ SARADNJI

Tatjana Božić: Možemo se pohvaliti da su naše osnovne i srednje škole pri vrhu lestvice ekološke svesti u Republici Srbiji

21:00

04.03.2024

Podeli vest:

Grad Pančevo

Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje, potpisala je u ime grada Pančeva Sporazum o saradnji u vezi s realizacijom Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ zajedno sa Brankicom Tabak, podsekretarom Pokrajinskog sekreterijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u Novom Sadu.

– Razvrstavanje otpada, kao jedan od ključnih elemenata u budućem ekološkom
obrazovanju u Pančevu je već zaživeo. Možemo se pohvaliti da su naše osnovne i srednje škole pri vrhu lestvice ekološke svesti u Republici Srbiji. Pančevačke škole godinama učestvuju u Programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvdodini“ i svake godine osvajaju značajne nagrade u vidu ekskurzija za učenike i nastavnike koji su bili deo projekta za koji su konkurisali. Potpisivanjem ovog Sporazuma samo smo potvrdili dosadašnju sjajnu saradnju sa Pokrajinskim sekreterijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, kao i unapređenje naše saradnje u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo, istakla je mr Tatjana Božić.

Cilj ovog projekta je sprovođenje aktivnosti, koje doprinose čistijem i zelenijem ambijentu kako u predškolskim ustanovama, tako i u osnovnim i srednjim školama, na teritoriji AP Vojvodine.

– Kada je grad Pančevo u pitanju, mnogo toga se promenilo i u svesti građana u pogledu zaštite životne sredine, što sugrađani pokazuju svojim aktivnostima. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i JKP „Higijena“ Pančevo sprovedene su mnoge akcije u kojima su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola, ali i naši najmlađi koji su u predškolskim ustanovama, rekla je Božić i izrazila zadovoljstvo jer se sugrađani rado priključuju akcijama koje se tiču očuvanja životne sredine.

Značaj Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ je da se podigne svest, ali i osećaj lične odgovornost za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji AP Vojvodine.

(Pančevac)

OBELEŽEN SVETSKI DAN VODA: Tatjana Božić prisustvovala času ekologije u OŠ „Isidora Sekulić“ u Pančevu

TATJANA BOŽIĆ OBIŠLA VRTIĆ NEVEN: Vaspitno-obrazovni rad u ovom vrtiću odvija se na srpsko-mađarskom i na srpsko-slovačkom jeziku

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.