Vučić uručio Zederu Orden Republike Srbije na lenti

13:21

15.03.2024

Podeli vest:

Instagram/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je predsedniku Vlade Bavarske Markusu Zederu, koji boravi u radnoj poseti Srbiji, Orden Republike Srbije na lenti.

U obraćanju nakon uručivanja oredna Vučić se zahvalio Zederu na poseti Srbiji i zahvalio na tome što je „brzo ispunio ono što je obećao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji“.

Vučić je da je za Srbiju veoma važna saradnja sa Bavarskom i istakao da samo bavarske kompanije u našoj zemlji zapošljavaju 25.000 ljudi. Vučić je naglasio da je od gosta iz te nemačke pokrajine mogao puno da nauči, pošto je reč o jednom od najvažnijih i najuspešnijih političara današnje Evrope.

„Veliko hvala na poseti Srbiji i hvala na tome što ste ono što ste rekli u Minhenu na bezbednosnoj konferenciji tako brzo i ispunili. Nadam se da se vi i svi članovi vaše delegacije osećate kao kod svoje kuće u našoj zemlji i mislim da je nama bila i čast i privilegija što smo mogli da vas ugostimo“, poručio je Vučić u Palati Srbija na konferenciji za medije sa Zederom.

Vučić je rekao da je Zeder jedan od najsnažnijih i najvažnijih lidera današnje Evrope.

„Jedan je od ljudi koji ima svoje jasne, nedvosmislene stavove, hrabre, odlučne i jedan od najuspešnijih političara savremene Evrope i što se tiče ekonomskog napretka Bavarske, ali i što se tiče, rekao bih, njegovog uticaja na sveukupnu evropsku politiku“, rekao je Vučić.

„Za nas je izuzetno značajna saradnja Srbije i Bavarske, jer samo bavarske kompanije zapošljavaju u Srbiji 25.000 ljudi. To su kompanije poput Brosea, MTU, Leonia, Simensa, Milbaurea i mnogih drugih kompanija koje posluju u našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Zeder: Želimo Srbiju u EU, važno da bude jak i dobar partner
Predsednik Vlade Bavarske Markus Zeder izjavio je da je jako važno da Srbija postane član Evropske unije i da će na tom putu imati podršku Bavarske.
„Jako je bitno da Srbija bude jak i dobar partner. Mnoge srpske porodice žive u Bavarskoj i jako nam je stalo da budete u EU. Bila bi velika šteta za Evropu, ali i za Srbiju, kada ne biste išli tim putem. To je zaista velika šansa. Pri tome svako mora da učini svoj domaći zadatak, ali je takođe jako bitno da Evropska unija nije zajednica u kojoj svi moraju govoriti i misliti jedno i isto“, naveo je Zeder na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija.

On je istakao da žele da prošire saradnju Srbije i Bavarske, i da će biti osnovana mešovita srpsko-bavarska komisija.

„Ustanovićemo malo predstavništvo Bavarske u Beogradu koje će ići u pravcu razvijanja ekonomskih odnosa ali i naučnih-tehničkih istraživanja“, rekao je Zeder.
Dodao je da za njih bitno da razvijaju kulturu na bazi poverejnja i da je bitno da se vodi stalni dijalog.

Vučić je danas dočekao Zedera na aerodromu „Nikola Tesla“, a potom su u Palati Srbija imali tet-a-tet sastanak, posle koga je usledio i sastanak delegacija Srbije i Bavarske.

Vučić je naveo da će razgovarati o velikim i zahtevnim projektima koji će snažno pokrenuti Srbiju u narednim godinama, kao i o potencijalima dugoročne saradnje sa Bavarskom, koja po snazi i ekonomskom napretku predstavlja glavni zamajac nemačke privrede i primer razvijenim ekonomijama u mnogim oblastima.

(Pančevac/Euronews)

MARKUS ZEDER U BEOGRADU Vučić: Srbija predložila 7 VAŽNIH STVARI, ZEDER prihvatio ODMAH

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.