UČENICI ŠOSO MARA MANDIĆ STVARAJU REMEK-DELA Đaci tekstilnog smera spajaju lepo i korisno

09:01

21.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Učenici koji su se opredelili za trogodišnji tekstilni smer u školi „Mara Mandić“ sve vreme svog srednjoškolskog obrazovanja spajaju lepo i korisno. U toku radne nedelje imaju dva dana koja su teorijska. Tri dana im je organizovana praktična nastava, na kojoj se bave tehnološkim procesom proizvodnje odeće i raznih predmeta.

– U ovoj školi sam od sedmog razreda počeo da radim u tekstilnoj radionici. Ovde svašta šijemo, peglamo, pravili smo i nešto novogodišnje. Omiljena aktivnost mi je da krojim i da pomažem drugarima, rekao je učenik ŠOSO „Mara Mandić“

U tekstilnoj radionici, učenici koristeći veštinu i kreativnost stvaraju prava remek-dela. Kako navodi njihova nastavnica Lidija Đukić mladi se na ovom smeru osposobljavaju za život, jer po završetku školovanja mogu, zahvaljujući praksi, odmah da se zaposle.

– Prvo počinjemo sa ručnim radom i to nam je zastupljeno kroz sve tri godine. Kasnije prelazimo na šivenje odeće i raznih predmeta za domaćinstvo. Učenici veoma vole ovaj smer, vole praktičnu nastavu, a mi se trudimo da obezbedimo prijatnu atmosferu i da oni tu svoja interesovanja i kreativnost mogu da ispolje na najbolji način, rekla je Lidija Đukić, nastavnik u ŠOSO „Mara Mandić“.

U okviru redovnog plana i programa učenici tekstilnog smera svojim radovima svake godine učestvuju na brojnim izložbama i manifestacijama u Pančevu i okolini. Tako stiču nova iskustva i promovišu ruku svojih dela, a uverili smo se i sami da su kreacije đaka škole „Mara Mandić“ i te kako vredna pažnje.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ĐACI ŠKOLE MARA MANDIĆ STIČU PRAKTIČNE VEŠTINE U okviru stručne prakse posetili cvećaru

PRESTIŽNO PRIZNANJE ZA ŠOSO MARA MANDIĆ Povelja Fonda Miodrag V. Matić uručena školi za izuzetna postignuća

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.