PONOSAN SAM, NISAM SIGURAN DA JE I ON! Đoković ovom porukom objavio kraj sa Ivaniševićem

12:08

27.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN/NovakĐoković

Novak Đoković je na društvenim mrežama, uz sliku na kojoj se nalazi sa Goranom Ivaniševićem, sada već svojim bivšim trenerom, napisao i emotivnu poruku i tako stavio tačku na kraj petogodišnje saradnje.

Novak Đoković je ovog jutra objavio da Goran Ivanišević više nije njegov trener i da su sporazumno raskinuli petogodišnju saradnju.

Najbolji teniser sveta je uz fotografiju na kojoj se nalaze on i popularni Zec, ali i ostali članovi tima, dodao emotivnu poruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Jasno se sećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame takođe?

Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to – nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra, prim. aut) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada.

Šefinjo, hvala ti za sve prijatelju. Volim te!

Nole se trenutno nalazi u Beogradu gde trenira pred odlazak u Monte Karlo na prvi masters na šljaci.

Nakon ove vesti mediji u regionu bruje o tome zašto je došlo do raskida saradnje ovog izuzetnog dvojca.

Jutarnji list je analizirao njihovu gotovo petogodišnju saradnju, te su naveli:

– Bez obzira na Novakove ispade na mečevima, saradnja s Ivaniševićem bila je celo vreme čvrsta i jasno definisano. Goran je uz teniski deo priče odrađivao i ulogu motivatora i generatora atmosfere u Đokovićevom timu, o čemu su obojica govorili u više navrata. Pukotine su se se počele pojavljivati krajem prošle i pogotovo početkom ove sezone, nakon poraza u polufinalu Australijan opena od Sinera – navodi Jutarnji list.

U istom tekstu dalje hrvatski novinari pišu:

– Posle tog je ispadanja Đoković, saznajemo, odlučio je da napravi totalni zaokret i da se zahvaliti 52-godišnjem Splićaninu, koji je pre njega vodio Marina Čilića, Tomaša Berdiha i Miloša Raonića. S Čilićem je Ivanišević takođe osvojio grend slem, u Njujorku 2014.

Hrvatski „Nacional“ je svojevremeno i objavio saznanje da je Goran Ivanišević od treniranja Novaka Đokovića nedeljno zarađivao između 6.000 i 10.000 evra.

Prema informaciji „Nacionala“ Ivanišević je zarađivao do 40.000 evra, ali suma bude znatno veća u slučaju bonusa. Navodno je Hrvatu pripadalo deset procenata od svakog osvojenog grend slema Novaka Đokovića i procena je da je Ivanišević samo u 2023. bez bonusa inkasirao oko 300.000 evra, na između 25 i 32 sedmice putovanja koliko je bio sa Novakom.

„Nacional“ tvrdi da Ivanišević ima specijalan bonus i od svakog osvojenog grend slema Novaka Đokovića ima deset posto zarade. Ove sezone je Srbin trijumfovao na tri takva turnira sa ukupnom zaradom od 7.415.000 dolara.

Hrvat i Srbin su saradnju počeli pred Vimbldon 2019, Ivanišević je krajem juna te godine postao Đokovićev trener.

(Pančevac)

KULTURNI CENTAR Predstava „Princeza na zrnu graška” 30. marta tačno u podne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.