HITNA POMOĆ Česte intervencije zbog preteranog konzumiranja alkohola

09:58

13.04.2024

Podeli vest:

Pančevac

Pored uobičajenih pacijenta među kojima su najčešće pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom  koji se javljalu svake noći u Službu Hitne pomoći , dosta pacijena te potražilo pomoć zbog povreda , ogrebotina ali i alergijskih reakcija od uboda insekata među kojima krpelji dominiraju.

To su uglavnom glavobolje , povišen pritisak ali se što češće javljaju pacijenti sa alergijskim reakcijama , sa ubodima insekata, krpeljima i povredama i to je nešto što možemo da očekujemo u narednom periodu, rekao je dr Mirjana Majstorović.

Često se događa da sugrađani zovu jer osoba leži na ulici, a  najčešći razlog je da je nekom pozlilo zbog preterane konzumacije alkohola.

Dosta alkoholisanih pacijenta, ali i pacijenta koji se javljaju zbog prekomerne upotrebe psihoaktivnih supstanci. To jeste nešto gde Hitna pomoć može da pomogne jer imamo ljude koji su zatečeni na ulici kojima prolaznici ne mogu da pomognu  neki odbijaju pomoć ne žele, rekao je dr Mirjana Majstorović.

Služba Hitne pomoći radi 24 sata i pruža pomoć sugrađanima  često zbog lažnih poziva izlaze na teren  a možda je u tom trenutku nekome pomoć potrebna.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVO: Deo grada danas bez vode

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.