MUP: Privedena četiri pripadnika tzv. kosovske policije, jedan zadržan

11:18

18.04.2024

Podeli vest:

MUP

Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

„Četvorica pripadnika kosovske policije su privedena, jedan je zadržan – zamenik direktora policije“, saopšteno je iz MUP-a.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje.

Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su Beograd da je to odgovor na odluku Parlamentarne skupština SE da usvoji preporuku za prijem tzv. Kosova u SE.

(Pančevac/RTS)

POČEO SASTANAK U BRISELU: Petković i Lajčak o odluci tzv. Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM

POTRESNA ISTINITA PRIČA O SRBINU SA KIM biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.