SAHRANJEN ZASTAVNIK TOŠKOVIĆ Zastava Srbije predata je njegovoj supruzi Snježani

16:53

18.04.2024

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane

STARA PAZOVA – Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije, koji je stradao tokom redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

Kako se navodi u saopštenju, pored porodice, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i komandant Bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ potpukovnik Nenad Dimitrijević.

U znak sećanja na Toškovića i uz zahvalnost otadžbine za ostvarene zasluge tokom profesionalne vojne službe, zastava Srbije predata je njegovoj supruzi Snježani.

Ranije danas, u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održana je komemoracija, na kojoj su kolege iz jedinice odale počast stradalom Toškoviću.

General Talijan rekao je da je Tošković časno izvršavao sve dodeljene zadatke, a da je svojim zalaganjem zadobio veliko poverenje svojih starešina i kolega.

On je dodao da je Tošković bio omiljen komandir i lider među svojim podoficirima i vojnicima, a njegov odnos prema svakom kolegi bio je bratski, zbog čega je ostao u srcima svih pripadnika brigade.

Tošković je rođen 1980. godine na Cetinju, a u profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine.

Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi.

Bio je oženjen i otac troje dece.

Pronađeno telo zastavnika Vojske Srbije nestalog tokom vežbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.