Pronađeno telo zastavnika Vojske Srbije nestalog tokom vežbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

16:38

16.04.2024

Podeli vest:

Društvene mreže

Ronioci su jutros pronašli telo zastavnika Vojske Srbije Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnjih vežbi desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan i nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Toškovićevo telo pronašli su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izrazio je  saučešće porodici zastavnika Vojske Srbije Mijodraga Toškovića.

„Teško je pronaći reči utehe kada se opraštate od dragih ljudi. Najteže je pronaći ih kada se opraštate od junaka. A Mijodrag Tošković je bio upravo to. Junak. Jedan od onih na čijim plećima počiva srpska vojska, srpska država. Hrabar, odmeren, skroman. Ideal srpskog vojnika. Jedan od onih zahvaljujući kojima naši stari spavaju mirno, deca se igraju bezbrižno, a žene rade spokojno“, naveo je Vučević na Instagramu.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.