SRPSKA TE ZOVE Održan miting u Banjaluci povodom rezolucije o Srebrenici

19:07

18.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

U Banjaluci se održava miting „Srpska te zove“. Povod za okupljanje je rezolucija o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN. Na početku skupa „Srpska te zove“ hor je izveo himne Republike Srpske i Srbije. Razvijena zastava Republike Srpske duga 500 metara.

Milorad Dodik rekao je obraćajući se prisutnima da je operacija vojske RS u Srebrenici bila greška. Izrazio je porodicama stradalih saučešće.

„To je bio zločin, ali nije bio genocid. To je strašna reč koju žele da stave na leđa i nama i našoj deci“, rekao je Dodik. Napomenuo je da je tragičnija činjenica da 3.500 ubijenih Srba niko ne primećuje i niko ne reaguje. Istakao je da guraju Srebrenicu u UN da bi se izbrisali svi zločini koje je počinila Nemačka.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je na mitingu „Srpska te zove“ da je ponosna na Republiku Srpsku jer je otvorena za sve ljude koji poštuju njene zakone. „Nikada nismo pravili razliku i etiketirali ljude i nikada to nećemo činiti“, rekla je Cvijanovićeva. Podsetila je da je rezolucija o Srebrenici upućena u UN bez saglasnosti Predsedništva BiH.

Predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić poručio je da su svi koji su za mir dobrodošli i da im je Republika Srpska otvorila vrata.

„Niste dobrodošli ako želite nas da ukidate, a naciste da nagrađujete. U našem srcu nema mržnje, ali nema ni straha. Ničega se i nikoga ne plašimo“, rekao je Stevandić.

„Ne damo svoje, nećemo tuđe“, naglasio je Stevandić.


Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je na mitingu „Srpska te zove“ da su Srbi iz Srbije i Republike Srpske danas okupljeni u Banjaluci kako bi poslali poruku sabornosti i jedinstva

„Kakvi bismo mi bili Srbi da nismo uz Republiku Srpsku kada joj je najteže“, navela je Đurđević Stamenkovski. Poručila je i da Republika Srpska nije čin genocida, već odbrana od genocida.

Nakon Kojića, govorio je predsednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović.  „Srpski narod u svim prelomnim trenucima znao je da odabere pravi put, jedan od tih je i danas ovde“, istakao je Čubrilović.

Poslanik NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac istakao je da se genocid u Srebrenici nije desio.

Lider SP-a Petar Đokić rekao je da srpski narod diže glas protiv nepravde koja se sprema u UN, ističući da su Srbi oduvek na strani slobode i pravde, a sada pokušavaju to da im ospore.

(Pančevac/RTS)

VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA DOMINIKE I SURINAMA Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.