MATICA SRPSKA: Novi predsednički mandat za Dragana Stanića

11:04

22.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT/National Geographic Magazine Srbija

Na redovnoj Skupštini Matice srpske, koja je u subotu održana u Novom Sadu, za njenog predsednika u narednom četvorogodišnjem periodu ponovo je izabran književnik i profesor Filozofskog fakulteta Dragan Stanić, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu, saopštila je ova ustanova.

U saopštenju Matice srpske se navodi da su za potpredsednike izabrani univerzitetski profesori Jovan Delić, Milan Matavulj i Srđan Šljukić, dok je za generalnog sekretara izabran istoričar Milan Micić. Svi su oni, takođe, te funkcije obavljali i u prethodnom mandatu.

Na 130. po redu Skupštini izabran je i Nadzorni odbor Matice srpske koji se sastoji o sedam članova, i Upravni odbor, koji ima 31 člana.

Takođe su izabrani su i počasni članovi, a potvrđen je prijem i novih redovnih članova Matice srpske.

Na Skupštini su, između ostalog, prihvaćeni i izveštaji o četvorogodišnjem radu Matice srpske, Biblioteke Matice srpske, Galerije Matice srpske i Izdavačkog centra Matice srpske, za period od 2020. do 2023. godine.

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić poznat je i po književnom pseudonimu Ivan Negrišorac. Rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku, osnovnu školu završio je u Sirigu 1970, a gimnaziju u Novom Sadu 1974, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu 1979. godine. Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.

(Pančevac)

UDOVICA ŽIVOG ČOVEKA: Nova drama Dušana Kovačevića u Zvezdara teatru od 8. oktobra

ŠKOLA SA TRADICIJOM: Objavljena monografija povodom 120 godina OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kovina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.