RUMUNSKI ORKESTAR ODUŠEVIO PANČEVCE

Pogledajte kako je bilo na koncertu orkestra rumunske narodne muzike Nacionalnog Saveta rumunske nacionalne manjine sinoć u KC Pančevo

13:54

23.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Pančevac

Koncert Orkestra rumunske narodne muzike Nacionalnog Saveta rumunske nacionalne manjine održan  je sinoć u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Orkestar postoji od 2020. godine i za svega četiri godine upriličio je značajne nastupe i gostovanja širom Srbije i Rumunije. Pored gudačke i duvačke sekcije, publika je imala priliku i da upozna instrumente koje retko gde može da
čuje na našem prostoru, poput Panove frule, cimbala, moldavskog kavala i taragota.

 

Orkestar rumunske narodne muzike Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine neguje tradicionalno stvaralaštvo Rumuna na prostoru Srbije i stoga je značajan na lokalnoj i međunarodnoj sceni. Čini ga više od 30 školovanih muzičara koji svojom aktivnošću na najlepši način neguju tradicionalnu muziku rumunske nacionalne manjine.

Svojim prvim koncertom u Pančevu želeli su da se predstave pančevačkoj publici i da obeleže početak najlepšeg godišnjeg doba – proleća, ali i početak koncertne sezone i novih projekata orkestra.

(Pančevac)

PANČEVO: Plesni klub „Balerina“ održao Uskršnji koncert

ISTINE, TU OKO NAS: Izložba fotografija dr Radmile Poštić Ljubinković u Gradskoj biblioteci

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.