VOZAČI, OPREZ Policija na putevima POSEBNO KONTROLIŠE OVO

13:16

29.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Kako je najavljeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, iako će mnogima će praznični dani biti prilika za odmor, saobraćajna policija imaće pune ruke posla.

Naime, biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, a obeležava se i Nedelja prevencija povreda sa ciljem da se izbegnu najteže i ostale posledice nepridržavanja saobraćajnih propisa.

Prisustvom na drumovima širom Srbije, saobraćajna policija će sprovesti akciju pojačane kontrole. Glavni akcenat je na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja brzine za šta će saobraćajci koristiti sve tehničke uređaje i kapacitete.

“Ručne radare, radare u automatskim video-nadzorima i radare ugrađene u vozila bez obeležja policije, takozvane presretače. Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom evropski Roudpol policija, u sredu 1. maja biti realizovana i akcija Spid maraton, koja će trajati svih 24 časa, i kada će akcenat biti stavljen na kontrolu prekoračenja brzine kretanja vozila”, naveo je Mladen Stojanović, komandir saobraćajne policije iz Požege.

Igor Filipović, komandir užičke saobraćajne policije, ističe da će kontrolisati i sve ostale prekršaje koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

„Ovde prvenstveno mislim na prekršaje nepropisnog preticanja, nasilničke vožnje i svakog drugog ponašanja u saobraćaju koje može da dovede do teških saobraćajnih nezgoda”, naveo je Filipović.

Saobraćajci savetuju
Kontrola će uticati na to da se saobraćaj odvija usporenije. Zbog toga je preporuka vozačima da prave povremene predahe i isplaniraju putovanje bez stresa i nervoze.

“Najbolja prevencija na sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda i posledica u njima je – prilagoditi brzinu stanju i uslovima puta, koristiti sigurnosne pojaseve, ne koristiti mobilni telefon i ostale uređaje tokom upravljanja i naravno koristiti sigurnosni pojas na zadnjem sedištu i sedišta za prevoz dece”, istakao je Mladen Stojanović komandir SPI Požega.

“Lizalice“ na svim putnim pravcima
Filipović ističe da su prisutni na svim putnim pravcima i da se trude da taj broj smanje koliko je to u njihovoj mogućnosti.

„Ali ja bih ovu priliku iskoristio da apelujem na sve učesnike u saobrćaju da poštuju saobraćajne propise, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i sa takvim ponašanjem da sačuvaju svoje živote i živote svojih najmilijih”, poručio je Filipović.

Odgovornim ponašanjem svakako će izbeći i novčane kazne, kaznene poene, ali pre svega će uprkos pojačanoj kontroli saobraćajne policije bezbednije uživati u odmoru tokom praznika.

(Pančevac/Dnevnik)

VAŽNO JE DOBRO SE ZABAVLJATI:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.