Elektroprivreda Srbije od danas snabdeva privredu po nižim cenama

11:35

01.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT/Insajder

Cene električne energije za privredu od danas će biti niže za oko 20 odsto, odnosno značajno niže od do sada ograničene cene od 119,67  evra po megavat-satu – rekao je Dušan Živković, v. d. generalnog direktora EPS AD.

– U procesu pregovaranja sa svakim pojedinačnim kupcem cena je formirana na osnovu više faktora, kao što su ukupna potrošnja, dijagram potrošnje, kao i prilike na tržištu. Tokom pregovaranja, „Elektroprivreda Srbije“ nudi više opcija ugovaranja cena, perioda snabdevanja, pa i mogućnost usklađivanja cena električne energije sa tržišnim kretanjima tokom ugovorenog perioda snabdevanja, koje kupci mogu odabrati u skladu sa svojim potrebama – pojasnio je Živković.

EPS je, tokom krize kada su cene na berzama bile astronomski visoke i išle i do 260 evra po megavat-satu, zajednički sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, ograničavanjem cena struje zaštitio privredu od ekstremnih skokova cena energenata u celom svetu.

– Završetak energetske krize na tržištu električne energije u Evropi prouzrokovao je pad cena električne energije na referentnim berzama  i konačnu stabilizaciju veleprodajnih cena i zbog toga je prestala potreba za ograničavanjem maloprodajnih cena na tržištu u Republici Srbiji – rekao je prvi čovek EPS-a.
On je ponovio da cena električne energije za domaćinstva ostaje ista i da neće biti poskupljenja ove godine.

(Pančevac)

50 miliona za uređenje osnovnih i srednjih škola

Ako tek KREĆETE U NABAVKU, ovo su cene

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.