DOLOVO: Prva poetska kolonija okupila 60 učesnika

09:52

03.05.2024

Podeli vest:

Foto: Dom kulture Dolovo

 

Prva pesnička kolonija u Dolovu upriličena je nedavno kada se u Domu kulture „25. maj” tridesetak poetski nadarenih mališana družilo sa isto toliko odraslih i već afirmisanih pesnika.

Druženje malih i velikih poeta organizovala je neformalna grupa „Pesnici Dolova”, što je deo projekta „Dolovo je poezija”, koji je podržala Lokalna fondacija Pančevo, u sklopu programa „Ideje koje pokreću promene”.

Tako je osmišljen program koji uključuje decu osnovnoškolskog uzrasta, koja kroz niz radionica upoznaju čari poezije i u druženju sa starijim pesnicima pišu i kazuju svoje stihove.

Tokom poetskog susreta u Domu kulture, gde su pesnici predstavljali svoje stvaralaštvo, zidove prostorije su krasili vezeni radovi, a na trpezi mamile mirisne kulinarske đakonije Udruženja žena „Dolovke”.

Gosti iz više mesta u Srbiji su obišli Dolovo posle druženja s budućim pesnicima i kazivali svoje stihove i kratke priče u dvorištu „Filmske kuće”, u porti Hrama Svetog proroka Ilije, u hramu rumunske pravoslavne crkve, u Gornjem pravoslavnom hramu i u Donjem pravoslavnom hramu.

Pre subotnje završne manifestacije priređen je niz radionica s najmlađima, kako bi se oni uputili u čaroban svet sklapanja reči u pesme.

(Pančevac/J. Filipović)

DOLOVO: Prva pesnička kolonija biće održana u subotu

DOLOVO: Vremeplovom se vratili u pijacu iz antičkog doba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.