GLOGONJ: Dom kulture priredio koncert folklora povodom Uskrsa

22:27

06.05.2024

Podeli vest:

Foto: Slavko Jovanovski

Povodom uskršnjih praznika u glogonjskom Domu kulture „Mladost“ danas je organizovan koncert folklora, a prigodni kulturno-umetnički program bio je prošaran igrom, pesmom, muzikom, recitacijama.

Počelo je nastupom najmlađe dečje folklorne sekcije pomenute kulturne ustanove uz igre iz Starčeva i Levča, koje je aranžirao koreograf Žarko Mojsilović.


Vokalna solistkinja iz Glogonja Magdalena Đorđević otpevala je izvorne pesme „Eleno mome“ i „Gusta mi magla“.

Starija grupa viših razreda Doma kulture odigrala igre iz Levča, a potom su nastupili i Kulturno-umetničko društvo „Vasil Hadžimanov“ i Glogonjka Viktorija Stojku.

Predstavili su se i recitatori viših razreda lokalne Osnovne škole „4. oktobar“, pa je Iva Trajković govorila stihove pesme „Proleće“ od Miroslava Antića, Milena Arsić – „Sve boje sveta“ od istog umetnika, a Nevena Rokvić pesmu „Šljiva“ Milovana Danojlića.

Sve njih je spremala je profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Vučkovska, dok je učiteljica Slavica Miljković Loš radila sa onima iz nižih razreda.

Tako su pesmu Dobrice Erić „Dani šarenih jaja“ odrecitovale Minja Bojković, Maša Trojanović, Nikolina Jovanov i Helena Zorić; „Uskršnje jaje“ – Anica Savić, a Minja Bojković – „Radujte se, Hristos voskrese“.

Folklorna sekcija nižih razreda Doma kulture odigrala je splet igara iz Šumadije, a učenici viših razreda predstavili su se Vlaškim igrama, dok je svoj blok imao i orkestar KUD-a „Veselija“.


Nastupale su i vokalne solistkinje iz Starčeva: Sanja Mojsilović otpevala je pesmu „Mndram ja“, a Tijana Stamenković – „Marija ćero“, da bi potom i zajednički uz pratnju svog orkestra njih dve izvele numere „Žubor voda“ i „Kosovski božur“.

Članovi folklorne sekcije viših razreda Doma kulture razglalili su brojnu publiku Igrama iz okoline Pirota, kao i Bugarskim igrama iz Trakije i Šopske oblasti.

(Pančevac/J. Filipović)

GLOGONJ: Učenici Osnovne škole „4. oktobar“ ostvarili zapažene rezultate na takmičenju iz nemačkog jezika

GLOGONJ: Šahovska sekcija za decu otvorena u Domu kulture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.