GLOGONJ: Učenici Osnovne škole „4. oktobar“ ostvarili zapažene rezultate na takmičenju iz nemačkog jezika

11:55

07.02.2024

Podeli vest:

Printscreen

Učenici Osnovne škole “4.oktobar” iz Glogonja i ove godine ostvarili su zapažene rezultate na takmičenju iz nemačkog jezika koje je organizovalo udruženje “Maria Theresiopolis”, a u saradnji sa Gete-Institutom uz profesionalnu komisiju.

Na nivou države učestvovalo je oko 700 učenika. Učenik petog razreda Luka Radonjić, osvojio je drugo mesto i nagrađen je vaučerom za kupovinu u knjižari, a Nevena Rokvić, takođe učenica petog razreda, osvojila je posebnu nagradu i drugo mesto, takođe, u kategoriji petog i šestog razreda na nivou države. Đake je pripremala njihova nastavnica Rodika Marjanu.

Takmičenje se realizovalo u kategoriji recitacija, pisanja sastava, kao i u kategoriji sastavljanja dijaloga i glume na nemačkom u vlogu.

Pohvaljeni diplomama su, osim nagrađenih Nevene Rokvić i Luke Radonjića, bili i sledeći đaci: Lazar Bogdanović, Filip Zarić, Milena Arsić, Kristian Grujić, Iva Trajković, Milica Đorđievski, Andrej Karafilovski, Dragana Spasić.
Ovo je već četvrta godina za redom da vodeća mesta iz nemačkog jezika osvajaju đaci iz osnovne škole „4. oktobar“ iz Glogonja.

(Pančevac/RTV Pančevo)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.